Het team van Multimate in Zutphen. Foto: PR
Het team van Multimate in Zutphen. Foto: PR

Team Multimate gaat er weer vol gas tegenaan

Algemeen

ZUTPHEN - Eigenlijk zijn ze 'maar' drie weken dicht geweest, maar de brand afgelopen augustus bij Multimate aan de Leestenseweg in Zutphen heeft er behoorlijk ingehakt. En nog steeds zijn de sporen ervan zichtbaar. Toch is het team van de bouwmarkt nooit bij de pakken neer gaan zitten. Stefan Heijink, mede-eigenaar van het bedrijf samen met zijn ouders en broer, vertelt: "We hebben direct met zijn allen de schouders eronder gezet. We zijn dan ook op volle sterkte terug, met compleet vernieuwde assortimenten en klaar voor de drukke decembermaand. Om onze waardering uit te spreken naar onze klanten geven we bovendien het laatste weekend van november 25 procent korting op alles".

Door Bernadet te Velthuis

Het was een bitter pil voor Stefan, broer Sander en ouders Henk en Gerrie Heijink. Brand, en dat nota bene ook nog vlak na een verbouwing. Gelukkig raakte niemand gewond, bleef de schade beperkt en was de uitstoot van asbest minimaal. Aan de nasleep daarentegen is nog geen eind gekomen. Stefan: "Het ziet er niet naar uit dat de volledige verbouwing, waaronder de complete vernieuwing van het dak, eind van het jaar af zal zijn. We wilden wachten tot alles gereed was om écht weer vol ruchtbaarheid te geven aan het feit dat we open zijn, maar dat duurt te lang. Daarom doen we het nu."

Toch waren ze slechts drie weken na de bewuste dag alweer open, mede dankzij de steun van de gemotiveerde medewerkers. "Natuurlijk was ook het personeel geschokt, maar de volgende dag was het direct: 'wat kunnen we doen'. Dat heeft ons nog eens extra doen beseffen wat een geweldig team we hebben", blikt Stefan terug. Met het hele team werd hard gewerkt om de boel weer op de rit te krijgen. Zo werden diverse noodvoorzieningen getroffen en een aantal assortimenten, die vanwege de waterschade als verloren moesten worden beschouwd, compleet vernieuwd.

Voor de komende tijd staat de vernieuwing van het dak, vervanging van de plafonds, de kachel (nu nog noodvoorziening) en reparatie van de schade aan het vooraanzicht van de winkel nog op de planning. Maar dat houdt het team van Multimate niet tegen. Stefan: "We gaan er nu weer vol gas tegenaan".

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant