Afbeelding

Column Paul Bombeld - Rabobank ondernemersavond

Algemeen Columns

Rabobank ondernemersavond

Er rolde een prachtige uitnodiging in mijn brievenbus. Ook dit jaar organiseert de Rabobank weer twee ondernemersavonden. Een in Zutphen en een in Winterswijk, zodat de hele zakelijke Achterhoek zich lekker kan laten inspireren. Vorig jaar ben ik ook geweest -beide avonden zelfs- en dat is mij meer dan uitstekend bevallen. Rabobank, here I come!!! Het is druk in de Hanzehof als ik op maandagavond rond halfacht arriveer. Het hele zakelijke team van de bank staat al te wachten en de ontvangst is allerhartelijkst. Maar even later op het podium moet de Directeur Bedrijven direct in de verdediging. Met al zijn creativiteit heeft hij de uitnodigingskaart ingesproken. En zo'n geluids-chip in de kaart vraagt om een batterij die op zijn beurt weer milieuonvriendelijk is. En daar zijn tóch een paar mensen over gevallen. Oh guttegut.

De bank heeft voor deze avond twee sprekers uitgenodigd. Allereerst Ruud Veltenaar, beroepsspreker, die ons meeneemt naar vergezichten. Hij adviseert de toehoorders vooral bezig te zijn met een visie op lange termijn. We moeten zo'n 25 jaar vooruitkijken. Leuk gezegd natuurlijk, maar even later laat hij weten dat een gemiddeld bedrijf slechts 8 jaar bestaat. Beste kerel die Ruud, maar ik kan hier niet zoveel mee. En het was vandaag ook al zijn derde presentatie, de dynamiek was er een beetje uit.

Maar Ruud Koornstra is er gelukkig ook. Als tweede spreker weet hij de zaal beter te boeien. Dat verbaast mij niets, want Koornstra heeft jarenlang om de hoek bij de Gorsselse heide gewoond en weet perfect de kwaliteiten van de Achterhoek te benoemen. Denkt u dat het Amerikaanse Tesla de eerste elektrische auto's ontwikkelde? Onzin, die kwam gewoon uit Lochem. Daar bouwde Willem van der Kooi Lotus benzineauto's om tot elektrische voertuigen. Pionieren heet dat en spreker Koornstra kocht indertijd een van de eerste exemplaren. En daarmee werd hij de held van milieufreaks in heel Nederland.

Maar deze avond heeft hij voor mij ook nog iets nieuws, want ik geloof niet in elektrische auto's. Ik geloof meer in waterstof, maar dat goedje is hoogst explosief. Daar moeten ze nog even naar kijken. Maar Koornstra heeft de afgelopen week kennis gemaakt met waterstofkorrels. Plaats het busje met korrels op de motor, laat een korreltje in het water vallen en er ontstaat een goedje waarop de motor prima kan draaien. Zeer milieuvriendelijk, want het enige dat uit de knalpijp komt zijn een paar druppeltjes water. En zo werd het toch nog een interessante avond.

Na de bitterballen en een glaasje fris ging ik weer tevreden naar huis. Maandag a.s. ga ik ook maar even kijken bij de ondernemersavond in Winterswijk. Als u meewilt stuur maar even een mailtje, ik heb nog een paar zitplaatsen over.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant