Een viertal Jong Gelre leden die aan de revue deelnemen. V.l.n.r.:  Anoek van Mossel (Truus), Tessa Schepers (Sonja), Jolien Mensink (Gezetta), Wendy Krans (Gloria). Foto: Jan Hendriksen.
Een viertal Jong Gelre leden die aan de revue deelnemen. V.l.n.r.: Anoek van Mossel (Truus), Tessa Schepers (Sonja), Jolien Mensink (Gezetta), Wendy Krans (Gloria). Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Jong Gelre Vorden-Warnsveld presenteert de revue 'De Anjermoord'

Algemeen

VORDEN – Ze staan weer te trappelen van ongeduld. De jongens en meiden van jongerenvereniging Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Bijna zeventig leden zijn in de afgelopen weken namelijk druk in de weer geweest met de voorbereidingen op de jaarlijkse revue. Zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 november is het dan echt zover en kunnen de jongens en meiden 'los' en zal de revue 'De Anjermoord' driemaal te zien zijn in het Vordense Kulturhus.

Door Jan Hendriksen

Ook dit jaar komt de zang, dans, film en toneelscènes weer samen in een zelfgeschreven en geproduceerde revue van de gezellige en enthousiaste Vordense-Warnsveldse jongerenvereniging. Als we op één van de repetitieavonden in de foyer van het Kulturhus samen met Lisa Abbink (24) en Roelie Barink (26) wat 'voorbeschouwen' op de revue, druppelen de jongens en meiden voor de repetitie binnen. Aan de bar wordt wat bijgekletst. De revue vormt het hoogtepunt binnen het activiteitenprogramma van de ruim honderd leden tellende van oorsprong plattelandsjongerenorganisatie.
Het enthousiasme waarmee Lisa Abbink en Roelie Barink hun verhaal vertellen is kenmerkend voor de sfeer binnen de vereniging. Die is ongedwongen maar waar noodzakelijk gedisciplineerd. En onder het motto: 'We gaan ervoor' heeft Jong Gelre Vorden-Warnsveld de laatste jaren bewezen over de nodige ervaring, creativiteit en kwaliteit te beschikken om een gedegen revue op de planken te brengen. "Maar dit jaar hebben we een behoorlijke instroom van nieuwe mensen. Dat is alleen maar positief maar ook best wel spannend", zo verklaart Roelie Barink die ook relatief nieuw is binnen Jong Gelre Vorden-Warnsveld. "Vorig jaar ben ik in Vorden komen wonen. Via mijn vriend kwam ik in aanraking met Jong Gelre. En het moet gezegd worden. Het is een prachtige gezellige en creatieve vereniging waarin ik direct ben opgenomen. Ik heb zo direct veel jongeren leren kennen. Niet alleen uit Vorden en Warnsveld. Maar ook uit bijvoorbeeld Hengelo. Want daar komen onze leden ook vandaan." Lisa Abbink is al wat langer binnen Jong Gelre actief en komt uit een echt Jong Gelre 'nest'. "Ik ben al vanaf mijn zestiende actief voor Jong Gelre Vorden-Warnsveld en heb samen met Annemiek Riefel dit jaar voor het eerst de algehele leiding van de revue in handen. En dat is een mooie uitdagende klus."

Hotelmoord
Dit jaar staat in de revue de hotelmoord op roddeljournalist Mark van der Eikenhorst centraal. Maar wie heeft de moord gepleegd? De excentrieke detectives Sonja (gespeeld door Tessa Schepers) en Gezetta (Jolien Mensink) gaan op zoek naar de dader. En tijdens hun eigenaardige zoektocht komen ze op diverse exotische plekken terecht zoals het Wilde Westen en Oostenrijk. Het schrijverscollectief bestond dit jaar uit Bart Tiessink, Roelie Barink, Niels Veldhuis, Sietske Rouwenhorst, Geert Heuvelink en Annemiek Riefel. Evenals de voorgaande edities is de regie in handen van Gitta Hendriksen. De zanggroep staat onder leiding van de Karin en Yvonne Makkink en een viertal enthousiaste meiden vormen de dansgroep. Ilse Hartemink en Maarten Eskes hebben de leiding over de decorgroep en voor de filmbeelden is Michiel ter Beest verantwoordelijk. En ook de grime wordt door eigen leden verzorgd.

Kaartverkoop
De voorstellingen in het Kulturhus op zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 november beginnen telkens om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij DOK in Wichmond en bij de Bruna en het Kulturhus in Vorden. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro en aan de kassa 8,50 euro zolang ze nog beschikbaar zijn. Het 'naprogramma' wordt 11 november verzorgd door DJ Harco, 17 november is het sfeerorkest Toontje Ongeregeld te gast en 18 november de regionale band Impuls.

Jong Gelre proeverij
Nieuw dit jaar is dat op initiatief van Jong Gelre Vorden-Warnsveld in samenwerking met Het Meestershuis een speciale 'proeverij' is ontwikkeld. Voor 25 euro (inclusief een toegangskaart) kan men namelijk bij Het Meestershuis voor aanvang van de revue genieten van een 'proeverij' in stijl van 'De Anjermoord'. Voor meer informatie zie de Facebookpagina.


www.facebook.com/revuejg

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant