Kleurrijk concert waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven

Het Prisma Strijktrio. Foto: Ronald Knapp
Het Prisma Strijktrio. Foto: Ronald Knapp

ZUTPHEN - Strijktrio Prisma, bestaand uit violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner, staat garant voor zeven eeuwen strijktriomuziek. In de IJsselsalon vindt op zaterdag 11 november vanaf 20.00 uur de exclusieve voorpremière plaats van Prisma's nieuwste project: Textures. Audiovisueel kunstenaar en componist Merijn Bisschops combineert in dit nieuwe stuk muziek van Prisma Strijktrio met landschapsfotografie.

De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Bisschops op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om foto's te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd. De uitvoering van Textures door Prisma Strijktrio is een kleurrijke concertervaring waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven. Voorafgaand daaraan zal het stuk Codex Purpureus van de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino klinken.

Het programma zal uitgebreid worden toegelicht door de musici en de componist, en vragen staat vrij. Voor informatie, zie de website.


www.ijsselsalon.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden