Voorzitter Cyp Wagenaar van ZutphenEnergie onthult het bord met de ranglijst tijdens het maandelijkse energiecafé. Foto: PR
Voorzitter Cyp Wagenaar van ZutphenEnergie onthult het bord met de ranglijst tijdens het maandelijkse energiecafé. Foto: PR

ZutphenEnergie weer de groenste energieleverancier

ZUTPHEN - ZutphenEnergie is samen met enkele collega energiebedrijven opnieuw uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland. Het moederbedrijf om staat net als vorig jaar op de eerste plaats in de ranglijst van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise. Zij deelt deze eerste plaats met Pure Energie en Qurrent. Alle drie kregen van de onderzoekers een 10.

Met de collega energiebedrijven van om –de overkoepelende energieleverancier voor 35 lokale coöperaties- behoort ZutphenEnergie tot de voorlopers: bedrijven die actief meewerken aan de transitie naar een schone energievoorziening. Zo is ZutphenEnergie momenteel bezig met een tweede zonnecentrale op het dak van het winkelcentrum in Leesten. Iedereen die interesse heeft om zelf zonder veel moeite schone energie op te wekken, kan woensdag 8 november vanaf 19.30 uur terecht in Plaza Leesten (Rudolf Steinerlaan 123) voor een informatieavond.

Door ook zelf lokaal duurzame energie op te wekken onderscheidt ZutphenEnergie zich van de andere winnaars: zij produceren niet zelf, niet lokaal of hebben in tegenstelling tot om wel een winstoogmerk. De winst van ZutphenEnergie vloeit terug naar de gemeenschap.

In de Energiewinkel op de Overwelving 10 is de complete uitslag te zien. Zie ook de website.


consumentenbond.nl/energie-vergelijken/beste

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden