Ook op de markt en in het centrum zijn diverse optredens en demonstraties. Foto: PR
Ook op de markt en in het centrum zijn diverse optredens en demonstraties. Foto: PR

Zutphen klaar voor drie dagen Jazz & So

ZUTPHEN - Op vrijdag 27 oktober vindt de aftrap voor het tweede festival Jazz & So plaats. Gezelligheid en sfeer staan bij Jazz & So voorop, maar ook de kwaliteit wordt gewaarborgd. "Maar als we kunnen kiezen tussen een band die de sterren van de hemel speelt, maar de uitstraling van een loden deur heeft, of een band die mogelijk een tikje minder is, maar de mensen weet te pakken, blij te maken en te ontroeren, dan is onze keuze snel gemaakt", aldus de organisatie.

De aftrap wordt verricht wethouder Oege Bosch in zorgcentrum Sutfene. Aansluitend gaan Jazzy Fingers en de Old Iezer Jazzband een (besloten) Jazz at Sutfene-concert verzorgen voor zo'n honderdvijftig mensen die niet naar de stad kunnen komen, maar wel graag willen genieten van een gezellig middagje jazz.

Zaterdagmiddag 28 vanaf 14.30 uur is er Jazz at the Marketplace en zijn op de markt en in het centrum drie bands te horen, waaronder de jonge en dynamische K-street Jazzband, een mobiele streetact en de VIDA Latin Dancers met demonstraties Jive en Lindi Hop. De afsluiting vindt plaats om 16.00 uur op de Houtmarkt.

Zaterdagavond kunnen de liefhebbers terecht At the Jazzband Ball, een avond van 20.30 uur tot 0.00 uur met twee bands bij Bronsbergen: The Dixieland Crackerjacks en The Farm House Jazz & Bluesband. Ook hier zijn de Latin Dancers present. Wie wil kan zich opgeven voor een diner vooraf, muzikaal omlijst door Jazzy Fingers.

Zondagmiddag wordt van 14.00 tot 17.00 uur afgesloten met Jazz at the Pubs, met maar liefst zestien deelnemende horeca-gelegenheden en met muziek in praktisch alle denkbare jazzstijlen. Je hoeft beslist geen doorgewinterde jazzfanaat te zijn om hier een fijne jazzmiddag te beleven. Vorig jaar was het lekker druk in de pubs maar wat stil op de markt en omliggende straten waar het zich allemaal af speelt. Dit jaar zorgen de Time Out Brazzband, The Dixie Five en de Latin Dancers ook op straat voor de nodige reuring.

Een 32 pagina's tellend programmaboekje is af te halen bij de VVV Zutphen. Voor meer informatie, zie de website.


www.jazzandsozutphen.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>