IJsselslag moet aantrekkelijker

ZUTPHEN - In de beantwoordingsbrief aan Burgerbelang (schriftelijke vragen) laat het Zutphense college weten dat het zwembad De IJsselslag aantrekkelijker wil maken voor de jeugd.

Bijzonder, want al vóór de bouw van het zwembad startte in 2014 was het duidelijk dat De IJsselslag een 'sober' zwembad zou worden, omdat er geen financiële middelen waren voor een glijbaan. Beheerder van het zwembad stichting Sport accomodaties Zutphen liet deze zomer weten dat het 2016 met een negatief saldo heeft afgesloten. Het zou gaan om een tekort van 88.000 euro. Inkomsten zouden zijn achtergebleven onder meer omdat jongeren niet meer naar het zwembad komen.

Direct na het uitkomen van het bericht van het college ontving onze redactie een gepeperde brief van SP-fractievoorzitter Martijn ten Broeke. Het was toentertijd inderdaad de SP die de raad waarschuwde dat het zwembad te onaantrekkelijk zou worden voor jongeren. Toen de partij vorig jaar opnieuw per motie aandacht vroeg voor het zwembad en voorstelde om het bad om te bouwen tot recreatiebad, werd de motie alleen gesteund door BewustZW. Het college overweegt nu om maatregelen te treffen en het zwembad alsnog aantrekkelijker te maken zodat het meer inkomsten kan genereren uit recreatie. Ook heeft het onderzoeksbureau Procap gevraagd te onderzoeken hoe het zwembad in de toekomst het beste kan worden beheerd.

Onderzoek
Onderzoeksbureau Procap heeft onderzocht hoe het beheer van zwembad De IJsselslag het beste kan worden geregeld.

Frictie tussen beheerder Stichting Sport Accomodaties Zutphen en hoofdhuurder De IJsselmeeuwen, een negatief saldo over het afgelopen jaar en een overeenkomst die in 2018 stopt, zijn redenen om een en ander opnieuw opnieuw onder de loep te nemen. Het onderzoeksbureau heeft niet alleen gekeken naar beheer van het zwembad, maar het ook in een groter verband onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat een niet-commercieel sportbedrijf de beste optie zou zijn. Ook gymzalen, Hanzehal, De Mene en andere sportaccommodaties zouden onder een dergelijke stichting kunnen komen te vallen. Het onderzoek is slechts een verkenning. De raad gaat zich hier nog over buigen.

Meer berichten