Naast het testen van de Nederlandse taal, steunt men ook een goed doel. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Naast het testen van de Nederlandse taal, steunt men ook een goed doel. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Groot Zutphens Dictee

ZUTPHEN – Taalliefhebbers opgelet: op donderdag 16 november houdt Lionsclub Zutphen-Kattenhaven voor de negende keer het Groot Zutphens Dictee. Het dictee vindt vanaf 19.00 uur plaats bij het Volkshuis, Houtmarkt 62.

Het dictee is niet alleen een leuke avond om je kennis van de Nederlandse taal te testen, alle deelnemers steunen meteen ook een goed doel: de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting trekt zich het lot aan van 33.000 kinderen in Nederland die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn.

Meedoen kost 7,50 euro per persoon. Daarnaast is er de mogelijkheid om je als deelnemer te laten sponsoren voor een vast bedrag (of per woord). Het dictee telt ongeveer 250 woorden. Alleen van de winnaar(s) wordt bekend gemaakt hoeveel fouten zij hebben gemaakt. Na afloop krijgen alle deelnemers hun gecorrigeerde dictee terug. De beste deelnemers ontvangen een prijs. Er zijn twee categorieën: één voor deelnemers uit Zutphen en aangrenzende gemeenten en één voor 'de dicteetijgers' van buiten de regio. Tevens is er een prijs voor degene die het hoogste sponsorbedrag binnenhaalt.

Dit jaar is het door dezelfde schrijvers verzorgd als voorgaande jaren: Jody Hagenbeek (medewerkster Graafschap Bibliotheken Zutphen), Jaap Pott (neerlandicus en gepensioneerd docent Nederlands van het Baudartius College te Zutphen), Michel Groothedde (stadsarcheoloog en Zutphen-specialist) en Fiona de Heus (journaliste en tekstschrijver, mede-eigenaar van Zutphens Persbureau).

Aanmelden kan per e-mail via jwblekman@gmail.com. Zie ook Facebook: http://bit.ly/gzd17. Binnenkort is meer informatie te vinden op de website www.grootzutphensdictee.nl.

reageer als eerste
Meer berichten