Foto: Achterhoekfoto.nl/Nadia Elsman
Foto: Achterhoekfoto.nl/Nadia Elsman

Nationaal bockbierseizoen wordt geopend in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - De Nederlandse bierbrouwers openen op maandag 2 oktober het landelijke bockbierseizoen. Dat gebeurt in Zutphen, in de Burgerzaal van het Oude Stadhuis. De branche-organisatie Nederlandse Brouwers heeft voor Zutphen gekozen, mede vanwege de impact en het jarenlange succes van de Nationale Bokbierdag.

De opening van het bockbierseizoen is elk jaar op de eerste maandag in oktober. Tijdens de bijeenkomst wordt kort stilgestaan bij de ontwikkelingen in de bierwereld en worden vooral veel bockbieren geproefd van bekende bierbrouwers als Grolsch, Heineken, Amstel, Bavaria en Hertog Jan, maar ook van regionale brouwerijen als de Bronckhorster Brewing Company, Bierbrouwerij Wentersch en natuurlijk Cambrinus, de Zutphense stadsbrouwerij.

Combinatie speciaalbier en eten
Biersommelier Pepijn van der Waa heeft samen met Dennis Vieberink, chef-kok bij De Ruif Catering speciale foodpairings gemaakt. Zo kunnen de gasten ervaren dat bockbier uitstekend te combineren is met uiteenlopende gerechten.

De combinatie van speciaalbier en eten is erg populair. Steeds meer restaurants koppelen hun gerechten met bier in plaats van met wijn. De ruim twintig restaurants van Wild Eten in de Achterhoek zijn bij de opening van het bockbierseizoen aanwezig. Deze opening valt vrijwel gelijktijdig met de opening van het wildseizoen. En juist bockbier en wild vormen een lekker paar. Inspiratie voor het combineren van bier en eten is te vinden op de website van de Nederlandse Brouwers: www.datsmaaktnaarbier.nl.

De onlangs geopende Brouwerij Wentersch uit Winterswijk brouwde een bockbier dat gemaakt is voor op tafel. "Het is een rijk en vol bier met tonen van karamel, die uitstekend past bij veel wildgerechten", aldus Onno Raspe, hoofdbrouwer en mede-eigenaar van Brouwerij Wentersch.

Nationale Bokbierdag
De organisatie van de Nationale Bokbierdag is zeer verheugd met de komst van de Nederlandse Brouwers. "Hiermee wordt nog maar eens onderstreept dat we in Zutphen goed bezig zijn. Op zondag 8 oktober is de 21ste editie van de Nationale Bokbierdag, waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen. Het voelt als een compliment dat de bierbrouwers in Zutphen het bockbierseizoen openen."

De opening van het bockbierseizoen van de Nederlandse Brouwers op 2 oktober is een besloten bijeenkomst. Op zondag 8 oktober vanaf 13.00 uur gaan de tapkranen open tijdens de Nationale Bokbierbierdag. Tot 19.00 uur is er voor jong en oud van alles te doen in de binnenstad. De toegang is gratis.


www.bokbierdag.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld