Columniste Henrieke Schoonekamp (m) is één van de enthousiaste schilders op de brug. Foto: Meike Wesselink
Columniste Henrieke Schoonekamp (m) is één van de enthousiaste schilders op de brug. Foto: Meike Wesselink Foto: Meike Wesselink

Veel bekende gezichten op IJsselbrug

Algemeen

ZUTPHEN - Een bedankbrief van de burgemeester en een zware klinknagel in Zutphens blauw: dat kregen de honderd vrijwilligers woensdag 20 september tijdens de borrel overhandigd als dank aan het schilderwerk aan de IJsselbrug.

Door Meike Wesselink

In ploegendienst kwamen de ludieke schilders in oranje hes de IJsselbrug opgestapt om het 'vergeten' stuk IJsselbrug alsnog te verven, zodat de Hovense kant van de brug weer één geheel vormt met de Zutphense. Of het stuk brug nu vergeten was, niet op de planning stond omdat het nog in prima staat verkeerde of dat de financiën ontoereikend waren, feit is dat het euvel nu in korte tijd is opgelost. En dat allemaal omdat Zutphenaar Remy Koppel een oproep plaatste op facebook.

Het burgerinitiatief van Remy leverde heel wat kopzorgen op, want het is toch veel te onveilig om vrijwilligers op de brug te laten werken? Zo staat ook te lezen in een schildersvakblad die het nieuws oppikte. Projectleider Edwin Nordkamp van de gemeente bleef er naar eigen zeggen rustig onder. "Het was alleen even de vraag wie de verantwoordelijkheid op zich zou nemen, maar die hebben wij als gemeente van de aannemer overgenomen. We hebben uitvoerig navraag gedaan en daaruit bleek dat onze gedachtegang goed was, vrijwilligers behandel je op dezelfde manier als werknemers, compleet met verzekering. Die hebben we voor de vrijwilligers afgesloten."

Veel bekende gezichten onder de vrijwilligers. Eén van hen is onze eigen columniste Henrieke Schoonekamp. Op pagina 3 in Contact Zutphen-Warnsveld (en later deze week online op contactzutphen.nl) kunt u lezen hoe het schilderen haar verging.

Werkvoorbereider Anton Gorter en ontwerpleider Joost Beumer van Damsteegt/CT De Boer zien de humor er wel van in en noemen het een leuk initiatief. Hun werk wordt dan ook niet erg vertraagd door de komst van de vrijwilligers. Nog deze week hopen de heren de langste bank van Nederland te kunnen afmonteren op het voetgangersdeel van de brug en van verlichting te voorzien. Daarna wordt de glazen wand aangebracht. De enorme trappartij, die in vier delen wordt aangevoerd en in elkaar gezet, vormt de toef op de taart. En terwijl Jacqueline van Liere van 't Schulten Hues de keet binnenstapt met een grote pan soep voor de vrijwilligers, laat Joost Beumer weten dat Damsteegt/CT De Boer verwacht in week 43 de werkzaamheden te kunnen afronden. "Met een slag om de arm."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant