Stockfoto voetbal. Foto: PR
Stockfoto voetbal. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

FC Zutphen start competitie tegen kampioenskandidaat

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 23 september gaat de competitie in de 1e klasse D van start, en begint FC Zutphen om 14.30 uur op sportpark 't Meijerink met een thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden. De mannen uit Wierden behoren samen met SDVB, WHC, Flevo Boys en ASVD tot de favorieten voor de titel in deze klasse.

Vorig seizoen verloor FC Zutphen tegen deze tegenstander thuis met 0-4 en uit met 3-1 en ook de prestaties in de afgelopen bekerwedstrijden geven geen aanleiding tot veel optimisme. FC Zutphen zal met ploegen als Vroomshoopse boys, KHC en Hierden moeten strijden om klassenbehoud. De ambitie van de club zal zijn, om net als vorig seizoen, een plaats in de middenmoot te bereiken.

Nieuwe selectiespelers
Er is kwalitatief in vergelijking met vorig seizoen wel wat ingeleverd door het vertrek van Mark Bloemendaal, Huib Achterkamp, en Geert Bijl, maar er zijn ook weer een aantal jongens aan de selectie toegevoegd. Nieuwe spelers zijn Muhammed Kaya afkomstig van CSV Apeldoorn, Jocko Koster (oud-speler FC Zutphen) afkomstig van BVC, Luuk Meijer (oud-speler FC Zutphen) komend van DCS, Moussa Nahinama van de jeugd van Go Ahead Eagles en Shabani Rajabu van Emmen. Daarnaast zijn Hidde Ruessink, Joost van Vliet, en Thomas vd Bosch overgekomen van de A-jeugd (het tweede elftal).

Het elftal is er in de breedte zeker sterker op geworden. Voorin is de keuze niet al te groot. Zo kampt Thomas Nijkamp met een blessure, maar de club hoopt dat hij zaterdag weer fit zal zijn. Daarnaast is Joshua Palm, vanwege zijn huwelijksreis, later aangesloten. Met welk systeem er gespeeld gaat worden, is zaak van de technische staf onder leiding van Taco Lourens. Daar zullen de komende trainingen voor gebruikt gaan worden.

Wedstrijd tweede elftal
Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede elftal om 11.45 uur tegen Oranje Nassau uit Almelo. Het tweede elftal heeft in de voorbereiding al goede resultaten geboekt en zijn duidelijk sterker geworden dan vorig jaar. Het team staat onder de deskundige leiding van Jan Willem van Schooten en Peter Bats, en zal proberen om mee te doen om de bovenste plaatsen.

Iedereen is van harte welkom om de start van de competitie mee te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant