In nieuwe tenues startten de teams van Hanzestars het seizoen. Foto: PR
In nieuwe tenues startten de teams van Hanzestars het seizoen. Foto: PR

Mooie start Hanzestars nieuwe basketbalseizoen

Algemeen

ZUTPHEN - Zes teams van Hanzestars Zutphen gingen afgelopen zaterdag in nieuwe tenues het veld op, tijdens de start van het nieuwe basketbalseizoen.

De landelijk spelende jeugd onder 14 jaar (U14) speelde tegen Woodpeckers uit Houten. Na een spannende wedstrijd trok Hanzestars aan het langste eind: 70-62.

De U12 moest het opnemen tegen Bouncers uit Haarlem. Ondanks hard werken aan de Zutphense kant waren de Haarlemers net iets sterker: 48-63.

Het eerste herenteam mocht drie oude bekenden weer welkom heten: Stef Zandstra en de gebroeders Jamie en Jordy Birahy trokken weer een Hanzestars wedstrijdshirt aan. Mede hierdoor werd Black Stars uit Rhenen relatief makkelijk aan de kant geschoven: 61-40

De U18 was vorig jaar net geen kampioen geworden in de hoogste klasse van het Oosten, er werd dan ook veel van hen verwacht tegen Twente Buzzards. Al snel lieten de jongens zien dat ze te sterk waren voor de gasten uit Hengelo: 44 – 33

Het tweede team onder 14 jaar speelde tegen Landstede uit Zwolle en dan de winst mee naar huis: 45-43 winst voor Hanzestars

Tot slot de U14-3. Afgelopen jaar wonnen ze geen wedstrijd, maar dat was dus wel anders. Ze wonnen met ruime cijfers 14-31 tegen VBV in Veenendaal. Coaches Jacques en Ties de Groot waren trots op hun team.

Wedstrijdplanning
Volgende week twee thuiswedstrijden in de Mene: U16 speelt zijn eerste wedstrijd om 12.00 uur. Landstede Zwolle komt op bezoek. Verder zullen de jongens van U14-3 spelen tegen Basketiers uit Zevenaar om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom in sporthal de Mene, Markolle 1 in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant