Jan Jansen en Miriam van Tiel naast de plaquette. Foto: Meike Wesselink
Jan Jansen en Miriam van Tiel naast de plaquette. Foto: Meike Wesselink

Plaquette als symbool voor samenwerking

Zutphen - Het vorig jaar naar Zutphen halen van een van de beste orkesten ter wereld, het Koninklijk Concertgebouworkest, gaf Lionsclub Zutphen zo'n boost, dat de lions zich hebben voorgenomen deze (nu al) traditie voort te zetten. "Het is onmogelijk om het concertgebouworkest ieder jaar te boeken, maar de musici zijn erg gecharmeerd van de Buitensociëteit en zijn voornemens om vaker naar Zutphen te komen", aldus Jan Jansen, voorzitter van de stichting Zutphen Muziekstad, een speciaal door de Lionsclub in het leven geroepen stichting.

Door Meike Wesselink

"We willen er graag een traditie van maken, maar eigenlijk is het dat al", legt Hanzehofdirecteur Mirjam van Tiel uit. ''Het Koninklijk Concertgebouworkest is vier keer eerder op bezoek geweest in Zutphen, namelijk in 1939, in 1964, in '66 en in '91. Toen we vorig jaar het 125-jarig bestaan van de Buitensociëteit vierden, heeft de Lionsclub Zutphen het op geheel eigen initiatief mogelijk gemaakt dat het orkest naar de Buitensoos kwam."

Jan Jansen vult aan: "Niet alleen was het een prachtig concert met die akoestiek van de Buitensoos, leerlingen van de Muzehof Talentklas konden masterclasses volgen bij het orkest. We zijn er de hele dag bij aanwezig geweest en het was fantastisch."

Lionsclub Zutphen gaat zich samen met de Hanzehof inzetten om iedere twee jaar een muzikale happening van kaliber naar de Buitensoos te halen. "Wil je iets organiseren van formaat dan vraagt dat om een behoorlijke voorbereiding en samenwerking. De plaquette die we bij de deur van de Buitensoos ophangen, symboliseert deze samenwerking. Het is namelijk onmogelijk om iets te organiseren als inwoners, gemeente en andere stakeholders er niet achter staan."

Hoewel het geenszins de bedoeling was om iets te verdienen aan de komst van het Koninklijk Orkestgebouworkest, hield Lionsclub Zutphen toch 5000 euro over aan het evenement.

Dit bedrag is geschonken aan Mirjam van Tiel om te besteden aan de Buitensoos. "Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Met dit geld willen we de trappen naar het balkon voorzien van verlichting, een mooie bestemming dus."


reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>