Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Dag slippertjes

Algemeen Columns

Dag slippertjes

Ik heb even wat gemist geloof ik. Een paar weken, ruim een maand. Zoiets. Weg, opgelost. En ik begrijp er helemaal niks van.
Vorige week liep ik nog gewoon op slippertjes. Blote benen en slippertjes. En dat was passend bij het weer, lekker 's zomers. Zonnetje, niet altijd heel warm, maar warm genoeg voor slippertjes. Al heb ik enkele ochtenden na een nachtdienst om 06:45 uur het wel eens koud gehad op de parkeerplaats op slippertjes, maar goed, da's gewoon nog nacht, dat telt niet.

Die slippertjes, die staan in de gang. En zijn wel heel plotseling vervangen door warme schoenen met dikke sokken. De zonnebril waait van m'n neus af of de glazen zijn bedekt met dikke regendruppels. De auto ging van standje airco naar verwarming. Het shirt met korte mouwen is vervangen door een dik vest. Konijn dartelde vorige week nog vrolijk door de tuin, nu kijkt hij me bloedchagrijnig aan, niet begrijpend waarom ik van hem een ijskonijn maak als ik hem in de tuin laat lopen.

Ik mis dus iets… Een paar weken overgang. Overgang van zomer naar herfst. Gewoon een paar weken dat het overdag lekker weer is, maar 's avonds toch een vestje nodig is. Dat de slippertjes te koud zijn, maar dunne gympen zonder sokken meer dan genoeg zijn tegen de kou. Van die dagen dat het een beetje waait en er een paar buitjes vallen, maar zonder kou. Dat ik gewoon in mijn auto kan rijden zonder airco en zonder verwarming. En dat de verwarming in huis nog niet nodig is.

Ik heb een oud, tochtig huisje. Afgelopen weekend was het er veertien graden… Een paar dagen ervoor twintig. Ik weiger om de kachel aan te zetten begin september. En trek dus gewoon een nog dikker vest aan, terwijl konijn ook binnen heel chagrijnig kijkt.
Echt, ik ben er nog niet klaar voor. Ik wil zon. En slippertjes. Wat koudere avonden bij een vuurtje met vrienden. Die paar weken heb ik compleet gemist. En als ik het nieuws mag geloven gaan ze ook niet meer komen. Er zit dus niks anders op, ik moet afscheid nemen van mijn slippertjes tot volgend jaar. En zeuren over het weer heeft toch geen zin, dus daar stop ik dan bij deze maar mee. Genoeg leuke dingen te doen in de herfst.

Volgende week eerst maar eens gaan helpen die oude IJsselbrug te verven. In Zutphens blauw. En hopelijk niet blauw van de kou.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant