Marina van der Zee (links) krijgt de bloemen van wethouder Coby Pennings. Naast haar Rob van der Zee en Ben Dull. Foto: PR
Marina van der Zee (links) krijgt de bloemen van wethouder Coby Pennings. Naast haar Rob van der Zee en Ben Dull. Foto: PR

Eerste woning met aanpassingen Woningabonnement opgeleverd

ZUTPHEN - "Ik zoek alles uit en ben vooral benieuwd naar wat iets ons financieel oplevert.", zo vertelt Rob van der Zee. Dat zorgde ervoor dat hij en zijn vrouw Marina een Woningabonnement afsloten. Hun woning is in de gemeente Zutphen de eerste waar de aanpassingen opgeleverd werden. Wethouder Coby Pennings kwam daarom, namens de gemeente, een bloemetje brengen. Wat haar betreft volgt iedere inwoner het voorbeeld van het echtpaar. "Minder uitstoot realiseren, daar kunnen we allemaal aan meehelpen."

Marina en Rob van der Zee lieten tien zonnepanelen plaatsen en de vloer isoleren. Ook kochten ze een nieuwe droger. "Het scheelt gemiddeld tien kilowattuur per dag." Financieel voordeel hebben ze daar nog niet van. "Ze blijven een aantal jaar hetzelfde bedrag voor hun energie in rekening krijgen. Op die manier betalen ze de investering terug", legt Ben Dull, energie- en financieel adviseur voor het Woningabonnement, uit. "Maar daarna gaat de nota flink omlaag", weet Rob van der Zee.

Voor Dull is het een zoektocht naar besparingen die genoeg rendement opleveren. Kijken naar de wensen en het gebruik van de bewoners en daarop inspelen, is zijn devies. Coby Pennings is blij dat de eerste woning is opgeleverd. Er zijn al tientallen adviezen gegeven en verschillende woningen worden aangepakt. "De voordelen zijn groot. Uiteindelijk besparen mensen geld en is het goed voor het milieu."

Informatie over het Woningabonnement en het maken van een vrijblijvende afspraak is te vinden op de website.


www.woab.info

0570-865 865

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden