Naast oude ambachten worden ook de nieuwste snufjes gedemonstreerd. Foto: PR
Naast oude ambachten worden ook de nieuwste snufjes gedemonstreerd. Foto: PR

Feest van nieuwe en oude technieken

Algemeen

ZUTPHEN – Op zondag 17 september vindt van van 12.00 uur tot 18.00 uur voor de derde keer festival Ambacht21 plaats. Tijdens dit belevingsfestival wordt Zutphen omgetoverd tot één grote bruisende werkplaats, waar de jeugd ontdekt hoe leuk het is om met hoofd, hart én handen te werken. Er zijn demonstraties, workshops, rondleidingen, modeshows, videopresentaties,exposities, knutseluitdagingen en technische experimenten.

Festival Ambacht21 laat jong en oud op een interactieve en positieve manier kennis maken met de wereld van techniek en ambacht. Dit jaar zijn er weer nieuwe en verrassende deelnemers. Koninklijke Hesselink komt met een 'wall of stone', waar kinderen zelf een naamplaatje kunnen beitelen. Het bekende ingenieursbureau Witteveen + Bos is aanwezig. Er wordt een echt WikiHouse gebouwd. Natuurlijk is er ook een ambachtsplein met horeca.

Bij Coopkracht en ToonWorkz leer je onder meer animeren, illustreren, websites programmeren, 3D printen en een video maken. De Academie voor Kunst en Ambacht demonstreert hoe verf wordt gemaakt. Ook is een weefwinkel, een zadelmakerij en een accordeonreparateur aanwezig.

Nieuw is het thema werk, omdat er nu, maar zeker in de directe toekomst een schreeuwend tekort is aan vaklieden. Verschillende organisaties laten zien op welke wijze je je kunt oriënteren op werk in de sector ambacht en techniek. Naast jonge talenten, zijn ook zij-instromers van harte welkom. De Zutphense VO-scholen laten uitgebreid zien op welke wijze zij aandacht besteden aan techniek. Ook het Beeckland uit Vorden zal aanwezig zijn.

Achter het station in het Cleantech Center, het Pakhuis en de Broodfabriek is er volop te beleven. Er staan weer twee OTIB-techniekbussen. De Gelderse bibliotheken komen met de Workshop on Wheels. In het Pakhuis is een grote Lego-opstelling van 10 bij 5 meter en de rakettenclub is er actief. Walhallab nodigt je uit in de Kruittoren.


www.ambacht21.nl

Nieuw is het thema werk, omdat er nu, maar zeker in de directe toekomst een schreeuwend tekort is aan vaklieden. Foto: PR
Naast oude ambachten worden ook de nieuwste snufjes gedemonstreerd. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant