John de Boer gaat samen met zijn dochter Isabel (midden) en zijn vriendin Harma Teunissen grand-café restaurant De Courant in Zutphen runnen. Foto: Luuk Stam
John de Boer gaat samen met zijn dochter Isabel (midden) en zijn vriendin Harma Teunissen grand-café restaurant De Courant in Zutphen runnen. Foto: Luuk Stam

De Courant is klaar voor nieuwe start

Algemeen

ZUTPHEN - Met nieuwe eigenaren en een compleet nieuwe look opent deze week grand-café restaurant De Courant in Zutphen.

Door Luuk Stam

Hij was eigenlijk al met pensioen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na dertig jaar restaurant De Pauw in Warnsveld te hebben gerund, begint John de Boer (64) nu in Zutphen aan een nieuwe uitdaging. Samen met zijn vriendin Harma Teunissen (57) en zijn dochter Isabel de Boer (44) opent hij op woensdag 6 september op de Houtmarkt grand-café restaurant De Courant.

Het balletje begon dit voorjaar te rollen toen een horecamakelaar De Boer benaderde met de vraag of hij interesse had in dit leegstaande pand in het hart van de Zutphense binnenstad. Het bleek een verleiding die de ervaren horecaondernemer niet kon weerstaan. "Een mooie locatie, een mooi pand en een aantrekkelijke prijs", somt hij op. "Een mooiere kans kun je bijna niet krijgen."

Het historische pand waarin vroeger verschillende krantenredacties huisden, heeft de afgelopen maanden een flinke metamorfose ondergaan. Het geheel is stijlvol met rustige tinten. Op één van de wanden is de Houtmarkt te zien, geschilderd door kunstenares Amke Hulsbos. "We hebben er helemaal ons eigen ding van gemaakt", vertelt Harma Teunissen. "Het heeft echt een huiskamersfeer."

Waar John de Boer en zijn vriendin zeer zeker uitkijken naar deze nieuwe start, zal vooral Isabel de Boer het gezicht van dit nieuwe restaurant worden. Ook zij kan leunen op een schat aan horeca-ervaring. Op haar veertiende stond ze al af te wassen in de zaak van haar vader en al op zeer jonge leeftijd runde ze een eigen restaurant. Niet in Warnsveld of in Zutphen, maar op Terschelling. Als negentienjarige trok Isabel de Boer naar het Waddeneiland voor drie maanden vakantiewerk. Ze kreeg er een relatie en begon samen met haar vriend een restaurant. Na 21 jaar op Terschelling liep de relatie echter stuk. De Boer besloot – nu drie jaar geleden – om terug te keren naar haar roots in Zutphen. Hier begint ze nu aan een nieuw avontuur. "Het is wel spannend, maar we hebben er vooral heel erg veel zin in", laat ze weten.

Deze zaak mag dan compleet nieuw zijn; nu al komen veel reacties binnen van gasten die De Boer en zijn team voorheen in Warnsveld mochten ontvangen. In de kelder van De Courant – die gebruikt gaat worden voor gelegenheden – staan zelfs al zeven partijen geboekt. "Dat terwijl die mensen hier nog niet eens binnen zijn geweest", zegt Harma Teunissen. "Het is puur op basis van het vertrouwen dat ze in ons hebben. Dat is heel bijzonder om te merken."

Openingsacties
Wie in de openingsweek bij De Courant binnenloopt of plaatsneemt op het buitenterras kan gebruik maken van de speciale openingsacties. Zo is er iedere dag het Broodje van de Dag met koffie, melk of karnemelk voor 6,75 euro. Daarnaast is er een driegangenkeuzemenu met een glas wijn naar keuze voor 27,50 euro. Tevens zorgt bonbonatelier Janson in de openingsweek voor wat lekkers bij de koffie en er is een hartig hapje bij de borrel. De openingsacties lopen tot en met woensdag 13 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant