Samen met alle kinderen is een kleurrijke poort gebouwd. Foto: PR
Samen met alle kinderen is een kleurrijke poort gebouwd. Foto: PR

Kunstige opening schooljaar De Bargeweide

Algemeen

EEFDE - Basisschool Bargeweide opende op maandag 21 augustus het schooljaar feestelijk en creatief met het bouwen van een droompoort, samen met kunstenares Berna Bonekamp. Kunst staat de komende weken in alle lessen centraal. Samen met cultureel centrum de Gruitpoort maakt deze school kunst en cultuur tot vast onderdeel van het lesprogramma.

De komende twee weken staan alle lessen op CBS Bargeweide in het teken van kunst: beeldende kunst, muziek, maar ook bewegen. "Kunst is drempelloos en iedereen kan bijdragen aan de verschillende vormen van kunst. Kunst is bovendien educatief waardevol, omdat kinderen met plezier hun verbeeldingskracht, waarnemingsvermogen en communicatieve vaardigheden ontwikkelen. En die vaardigheden worden in deze tijd alleen nog maar belangrijker," aldus Inge Langelaar, schoolleider van De Bargeweide.

'SMART' met De Gruitpoort
SMART staat voor Sport Muziek en Art en is een project van Scholengroep GelderVeste in samenwerking met cultureel centrum De Gruitpoort in Doetinchem vanuit het programma Cultuur Educatie met Kwaliteit. Scholen en culturele instellingen in het hele land werken samen om kunst, cultuur en erfgoed vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant