Help ook een wens van een oudere vervullen. Foto: PR
Help ook een wens van een oudere vervullen. Foto: PR

Wensvervullers voor ouderen gevraagd

Algemeen

Wensvervullers voor
ouderen gevraagd

ZUTPHEN - Op 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Ruim 50 ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen twee maanden een wens ingediend. Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden om de wensen te vervullen.

Er zijn mooie, grappige, bijzondere en gewone wensen ingediend. Een mevrouw die graag André Rieu wil ontmoeten, een meneer die Soldaat van Oranje wil zien, een bezoek aan het geboortehuis, een voetmassage, panda's kijken in Ouwehands Dierenpark, een wedstrijd van Ajax bezoeken, een tochtje met de Fluisterboot, een kopje koffie bij Bronsbergen. Zomaar een greep uit de vele wensen.

Wensvervullers gevraagd
Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden. De taak van de vrijwilliger is de oudere te begeleiden bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming.

Alle wensen zijn in te zien op de website. Kies daar één van de wensen en schrijf je direct in. Daarna neemt de organisatie contact met je op. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 6 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via mail of telefoon.

De ervaring leert dat de Nationale Ouderendag ook voor de vrijwilliger een bijzondere dag is. Met name de ontmoeting tussen een vaak alleen wonende oudere en een jongere vrijwilliger is mooi. Soms blijven mensen elkaar daarna nog zien. De Nationale Ouderendag Zutphen wordt georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen en het Odensehuis.


www.zutphen.nationaleouderendag.nl

zutphen@nationaleouderendag.nl

0575 - 820 228

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld