Het Cellofestival in de Buitensociëteit. Foto: Sunny Gardeur
Het Cellofestival in de Buitensociëteit. Foto: Sunny Gardeur

Slotconcert Cellofestival parade van muzikale juwelen

Van masterclassstudent tot grootmeester

ZUTPHEN - Het Internationaal Cellofestival Zutphen presenteert van 23 tot en met 27 augustus 2017 de negende editie. Meer dan andere jaren is het podium voor jong talent. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen. Vijf dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel in allerlei verrassende formaties. Het cellofestival is er voor iedereen, van de 'hardcore' klassiek liefhebber tot de beginnende luisteraar. Op één moment komt dit allemaal samen: tijdens het slotconcert op zondagmiddag 27 augustus.

Zondag 27 augustus is het koopzondag in Zutphen, dus je kunt na het winkelen meteen doorlopen naar de Hanzehof voor het slotconcert. Tijdens het slotconcert om 15.00 uur komt alles samen: een parade van muzikale juwelen met als thema 'Ode aan de vriendschap'. Het programma is zo samengesteld dat het een zo breed mogelijk publiek aantrekt. Van een variatie op een Slowaaks thema naar Franz Liszt, Grand Tango van Astor Piazolla naar Georges Bizet Suite uit Carmen. Ter bekroning van de masterclasses die tijdens het festival gegeven zijn, is dit slotconcert vermengd met een verrassingsrepertoire, uitgevoerd door deelnemers van de Cello Academie Zutphen.

Masterclasses
Van donderdag tot en met zaterdag zijn er om 11.00 uur in Dat Bolwerck masterclasses die je kunt bijwonen. Zie en hoor hoe de grootmeesters hun studenten verder helpen met hun cellowerk door diverse technieken. Donderdag onderzoeken zij het raakvlak van muziek en woord en vrijdag dat van muziek en schilderkunst. Op zaterdag gaan de cellisten, onder begeleiding van Rushad Eggleston, aan de slag met improvisatie en muziek.

Kaartverkoop
De tickets voor alle concerten, zoals het slotconcert en de masterclasses, zijn te koop via de website van het Cellofestival Zutphen. Daarnaast kun je ook terecht bij alle Primera-winkels in Nederland. Tijdens de festivalweek kun je ook nog kaarten kopen bij het informatiepunt in Dat Bolwerck. Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur.


www.cellofestivalzutphen.nl

2 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>