75.000 euro beschikbaar voor landschapsprojecten

Algemeen

ACHTERHOEK - SBNL Natuurfonds trekt 75.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten, ook in de Achterhoek. Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

SBNL Natuurfonds is een organisatie die projecten ondersteunt op het gebied van particulier en agrarisch natuur- en landschapsbeheer en historie van het platteland. Sinds 2010 beheert deze organisatie uit een nalatenschap het Baron en Baronesse van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds. Al vier maal eerder keerde SBNL Natuurfonds geld uit vanuit dit fonds aan in totaal dertig projecten van diverse grootte in Oost-Nederland. Ook in het Montferland is er afgelopen jaar een project met vrijwilligers gestart voor de terugkeer van de patrijs. De keuze voor Oost-Nederland was een voorwaarde van de erflaters.

SBNL Natuurfonds keert dit jaar voor de vijfde keer geld uit vanuit dit fonds. Geïnteresseerden kunnen tot eind september bij deze organisatie een aanvraag indienen met een plan. De belangrijkste eisen voor dit plan zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het plan aansluiten bij de projectcriteria die te vinden zijn op de website van SBNL Natuurfonds.

Het Baron en Baronesse Van Hemert tot Dingshof – Coldeweij Fonds is ontstaan uit een grote erfenis die SBNL Natuurfonds eind 2010 kreeg na het overlijden van mevrouw D.T. baronesse van Hemert tot Dingshof – Coldeweij. Samen met haar man was zij groot liefhebber van de schoonheid van de natuur en van de historie van het platteland. Met de uitkeringen uit dit fonds slaat SBNL Natuurfonds een brug tussen betrokken natuurliefhebbers enerzijds en actief beherende particulieren en agrariërs anderzijds.


sbnlnatuurfonds.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant