Columns

Column Paul Bombeld - Supermarkten

Supermarkten

Hoera, Zutphen heeft er weer een paar winkels bij. Aan het begin van de zomer openden twee supermarkten hun deuren. Bijna naast elkaar aan de Donkeresteeg. Als dat 'donkere' maar niet staat voor de toekomst van deze bedrijven. En omdat ik dat niet zeker weet neem ik maar snel een kijkje.

Ik begin bij het Vriesboerke. Dat klinkt al direct zo Belgisch, Vriesboerke. Maar ik krijg toch echt de indruk dat het gewoon Nederlands is. De winkel in Zutphen lijkt mij een verlengstuk van die vriesauto's die door de straten rijden en huis aan huis diepvriesproducten leveren. En dat assortiment ligt nu ook in de supermarkt in Zutphen. Alles wat er te koop is, is diepgevroren. Van ijs tot pizza's en van broodjes tot kant en klare maaltijden. Behalve dan het speelgoed dat in de gang naar de ingang links op de schappen staat. Ik kan het verband tussen speelgoed en diepvriesproducten niet goed plaatsen, maar misschien is het wel een groot succes.

In de winkel is het overigens bepaald niet koud. Alle diepvriezers zijn afgedekt en blazen vanaf de achterkant een ongelofelijke hoeveelheid warme lucht de winkelruimte in. Veel vriezers zijn leeg. Is dit een gebrek aan assortiment of het resultaat van groot succes? Geen Idee. Bij het verlaten van de winkel passeer ik een onbemande kassa.
Een paar pandjes verderop is Tek Supermarkt neergestreken in het voormalige pand van Scheer en Foppen. Het is een Turkse supermarkt en alles ziet er spic en span uit. De Turkse eigenaar heeft kosten noch moeite gespaard om er een, voor Turkse begrippen, prachtige frisse winkel neer te zetten. Vlak voor de vakantie, op 24 juni, is de winkel geopend. Hier bij ons in de Rhienderinklaan in Warnsveld hebben we geen openingsfolder in de bus gehad. Waarschijnlijk horen we niet bij de doelgroep.

Dat neemt niet weg dat ik graag een kijkje kom nemen. Vooral groente en fruit schijnt in dit soort winkels heerlijk vol van smaak te zijn en ook nog eens verrassend goedkoop. Kilo tomaten bij Tek 79 cent en bij Appie 2,18 Euro en 5 kilo uien bij Tek 69 cent en bij Appie 4,23 Euro. En helemaal achterin de winkel een schone frisse slagerij, het ziet er prima uit.
En dan geniet ik ook altijd van het assortiment. Heel veel producten ken ik niet, maar zou ik graag eens proberen. En dan de bijzondere schapindeling. Verschillende assortimentsgroepen kris kras door elkaar. Ik kan geen verband ontdekken. En dan is er ook nog pallethandel. Heel veel voor heel weinig. En daarom vind ik het zo leuk hier eens even heerlijk te snuffelen. Ik wens de eigenaar van deze supermarkt dan ook: iyi sanslar. Dat betekent: heel veel succes.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>