Stichting Archipel en Kindercentrum.nl nemen peutergroepen over van Perspectief Zutphen

ZUTPHEN – Kindercentrum.nl neemt in samenwerking met Stichting Archipel per 1 januari 2018 de peutergroepen in de Zutphense wijken Waterkwartier en de Zuidwijken over van Perspectief Zutphen. Daarmee blijft de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en peutereducatie op de locaties De Vlinderboom en De Uitwijk breed toegankelijk voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Stichting Archipel en Kindercentrum.nl werken al langere tijd intensief samen in de integrale kindcentra, die in de openbare basisscholen zijn gehuisvest. Een integraal kindcentrum maakt verbinding tussen onderwijs en opvang; kinderen krijgen hier onderwijs én opvang. Inmiddels wordt inhoudelijk nauwe samenwerking toegepast bij onder meer de Adriaan van den Ende, de Fontein, Jan Ligthart, Lea Dasberg, de Parel en Theo Thijssen. De organisaties rollen in het najaar van 2017 uit hoe deze aanpak vorm gaat krijgen in het Waterkwartier en de Zuidwijken.

Perspectief Zutphen is overgaan tot afstoting van haar peutervoorzieningen vanwege wetswijzigingen in de kinderopvang. In overleg met de gemeente Zutphen heeft Perspectief Zutphen besloten de voorzieningen, inclusief de leidsters, te laten overnemen door een bestaande kinderopvangorganisatie. Stichting Archipel en Kindercentrum.nl hebben hiervoor de handen ineen geslagen en zijn trots dat ze de peutergroepen van Perspectief mogen voortzetten in de Zuidwijken en bij basisschool De Waaier in het Waterkwartier.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>