Na een ochtend werken smullen de vrijwilligers van Buurtservice van hun pannenkoek. Foto: Meike Wesselink
Na een ochtend werken smullen de vrijwilligers van Buurtservice van hun pannenkoek. Foto: Meike Wesselink

Foodwall: festival met maatschappelijke betrokkenheid

Zutphen - Vrijwilligers van Buurtservice werden afgelopen donderdag 6 juli getrakteerd op pannenkoek. Meer dan een traktatie was het eigenlijk een tegenprestatie voor de hulp die de vrijwilligers bieden voor het festival Foodwall op 28, 29 en 30 juli.

Door Meike Wesselink

Buurtservice brengt deze dagen huis aan huis folders rond van het Foodwall-evenement en helpt de organisatie daar op promotioneel vlak mee. Erik Nengerman en Anton Menkveld van Foodwall bakken op hun beurt pannenkoeken voor de hongerige vrijwilligers. Jeroen Hulleman is één van hen. Als vrijwilliger bij Buurtservice -Jeroen heeft even geen betaald werk- doet hij vooral tuinklussen, maar folders rondbrengen is voor hem een aangename afwisseling. Zes jaar lang bracht hij kranten rond, dus voor dit klusje draait hij zijn hand niet om. "Ik heb twee pannenkoeken gegeten. Vandaag heb ik niet zoveel honger, zal wel door het warme weer komen."

Het is inderdaad warm en het pleintje van Buurtservice aan de Mozartstraat ziet er gezellig en zomers uit met al die tafeltjes vol vrijwilligers. Aan een daarvan zit ook Armijn van Roon van de Zutphense Uitdaging. "Wat ik zo leuk vind aan Erik is dat hij niet alleen ondernemer is, maar ook maatschappelijk betrokken. Toen er tijdelijk vluchtelingen in de Hanzehal verbleven stond Erik daar pannenkoeken te bakken. Het is alleen maar mooi als je kijkt waar je de verbinding kunt leggen. Ik word daar blij van." Armijn is initiator van de jaarlijkse Beursvloer waar maatschappelijk betrokken ondernemers in contact kunnen komen met maatschappelijke organisaties. Door vraag en aanbod van beide partijen op elkaar af te stemmen, kunnen er waardevolle matches worden gemaakt, waarvan dit dus een mooi voorbeeld is.

Erik en Anton die in het afgelopen uur ruim zestig pannenkoeken hebben gebakken, schuiven aan. Erik: "Het is leuk dat Armijn zo ook het resultaat van één van de matches kan zien. Wij zijn in ieder geval heel tevreden. Voor het festival zelf zijn we ook in gesprek met de vrijwilligerscentrale. We zijn van plan om waterfietsen over de Vispoortgracht te laten varen, daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Anton: "De folders voor het festival hebben we trouwens laten drukken bij Trajectum en Walhallab bouwt voor ons een mooie toegangspoort en bewegwijzering."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>