Blik van bovenaf op het beachvolleybalterrein op de Groenmarkt. Foto: Pim Waslander
Blik van bovenaf op het beachvolleybalterrein op de Groenmarkt. Foto: Pim Waslander

Service Laura Bloem maakt het verschil in finale

ZUTPHEN - Marloes Wesselink en Laura Bloem staan voor de tweede week op rij op het hoogste treetje van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. In Zutphen wonnen ze na een spannende finale met 2-1 van Flore Gravesteijn en Mexime van Driel. "Dat we hem uit het vuur slepen is allemaal te danken aan Laura en haar geweldige service."

Marloes was na de finale vol lof over haar partner. Zelf zat ze af en toe in een dipje, maar daar werd ze uitgehaald. "Laura was echt ongelooflijk geweldig deze finale. Haar service leverde ons extra lucht op met de kleine voorsprong en ze was gewoon top. Ik had het soms even lastig, maar Laura was zo positief en ook nog eens geweldig sterk in het veld. Deze titel is grotendeels door haar gepakt." Laura nam de woorden van haar partner in dank aan met een glimlach van oor tot oor en nog een dikke knuffel voor Marloes. "Mijn service liep wel lekker ja, heel fijn dat die zo goed werkte en we daardoor in de beslissende set ook uitliepen. Dat was erg lekker, want je kan dan toch wat rustiger in het veld staan. Ik had eigenlijk verwacht dat ze zich wel gingen aanpassen op mijn service, maar dat deden ze niet. Dan blijf ik natuurlijk gewoon hetzelfde doen," zo blikte Laura lachend terug.

Het toernooi in Zutphen voelde extra goed voor het duo uit Doetinchem. "Het is toch een halve thuiswedstrijd, met veel familie en vrienden die hier ons aanmoedigen. We hadden na de winst in Groningen als doel om deze ook te winnen, maar we waren ook realistisch want het deelnemersveld is hier sterk. Maar we hadden er vertrouwen in en doen het. Bam, dat voelt heerlijk. De tweede op rij." En dat smaakt wat Laura betreft naar veel meer. "Ik merk dat we nu we wat verder in het seizoen zijn, steeds lekkerder spelen. De routine sluipt er meer in en we hebben een lekkere flow te pakken. We genieten samen, zoals eigenlijk altijd. We spelen zeker nog drie keer eredivisie en willen ook op het NK gaan knallen. Daar kunnen we eens kijken wat we tegen de dames van Beachvolleybal Team Nederland kunnen." Emi van Driel en Raisa Schoon eindigden op de derde plek op de Groenmarkt.

Topteams in finale
Ze heersten weer het hele weekend. Dirk Boehlé en Steven van de Velde blijven ijzersterk spelen tijdens de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour en ze schreven vanavond ook het toernooi in Zutphen op hun naam. In de finale versloegen ze weer Jannes van der Ham en Sven Vismans, het werd 2-0 (17-21 en 9-21). Dirk Boehlé : "Ik heb er echt geen woorden meer voor, onze vijfde titel alweer. Weer klopte alles."

In de finale in Zutphen stonden op de drukke Groenmarkt de twee topteams van de Eredivisie Beachvolleybal Tour tegenover elkaar. Dirk en Steven toonden weer hun topvorm, met name in de tweede set lieten ze hun tegenstander kansloos en vertwijfeld achter. Steven was aan het net niet te passeren, hij produceerde het ene monsterblok na het andere. Dirk genoot enorm van het weekend in Zutphen. "Echt onbeschrijflijk, ik ben er stil van. Het klopte weer allemaal bij ons. We zitten in een sprookje waar maar geen einde aan komt en dat willen we zo houden. We laten het mooi weer zien met onze vijfde titel." Het was een drukbezocht toernooi en dat stimuleerde Dirk extra. "Het is altijd gaaf om voor veel publiek te spelen en hier op de Groenmarkt was het echt genieten. Maar ook bij de andere velden was het top. Ik kende deze stad helemaal niet, maar ik kom er graag terug. Steven en ik willen dit vasthouden en we hopen op wat wildcards voor internationale toernooien de komende weken. En het NK in september moet het toetje van het seizoen worden."

Op de derde plek eindigde een gelegenheidsduo, Gijs van Pruissen en Jasper Niewold. Twee ervaren mannen die altijd vol passie spelen en nu eens naast elkaar in het veld stonden. Ze straalden van trots na het winnen van de troostfinale. "Hier hoopten we op en ik ging voor het podium, maar Jasper probeerde steeds de verwachtingen te temperen," zo blikte Gijs terug. Jasper lacht en vult aan: "Ik ging er rustig in, maar vanmorgen voelde het wel erg goed dus dat motiveerde. Het was echt een super mooi en goed georganiseerd toernooi. En hier in het centrum spelen, dat was genieten."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>