Columns

Column Henrieke Schoonekamp - De laatste loodjes

De laatste loodjes

"Nog drie weken en dan heb ik vakantie!", "Oh echt, ik nog vier dagen, dan hebben de kinderen vakantie en gaan we meteen weg!". Zomaar een gesprek tussen twee collega's op het werk deze week. Maar deze woorden had ik ook bij de kassa in de supermarkt kunnen horen of op een Zutphens terrasje een tafeltje verder.

Het is overduidelijk, half Nederland en dus ook half Zutphen kijkt uit naar de zomervakantie. Veel mensen zijn bezig met de laatste (werk)loodjes, kijken uit naar verre vliegreizen en tropische stranden of drie weken kamperen in Hoenderloo. Ver weg of dichtbij, in ieder geval weg van school, werk en dagelijkse sleur.

Ik niet. Ik heb mijn vakantie begin dit jaar al gehad en werk dus gewoon door deze zomer. En dat vind ik helemaal niet erg. Immers, 's zomers is het in Nederland prima vertoeven en na werktijd is er tijd genoeg om in de zon te fietsen, te zwemmen in het Bronsbergenmeer of urenlang op een terrasje te hangen. Afgelopen weekend genoten van het beachvolleybal op de markt, de zomerfeesten komen er weer aan, World Press Photo is weer in Zutphen en de foodtrucks vertonen hun kookkunsten ook weer op de Houtwal. Genoeg te doen en te beleven dus hier in Zutphen. En ik ben vandaag maar twee keer heel erg nat geregend, dus niks te klagen.

En al ga ik zelf niet weg, een beetje voorpret heb ik wel met de mensen om mij heen die de tickets al hebben uitgeprint of de caravan al hebben ingepakt als ik hen enthousiast hoor vertellen over de mooie vakantieplannen. Verschillende mensen bied ik aan voor hun planten te zorgen, maar omdat wel bekend is dat ik geen groene vingers heb maakt niemand gebruik van het aanbod. Maar konijnen verzorg ik graag en goed als de baasjes op reis zijn.

Voor een ieder die bezig is met de laatste loodjes: heel veel succes. Nog even volhouden! Als deze krant op de mat ligt hebben de kinderen hun laatste schooldag gehad, de laatste werkdag zal dan snel volgen. Ik wens iedereen een hele mooie vakantie, waar dan ook. Leer vreemde woorden, ontmoet andere mensen, eet bijzonder eten, zwem op mooie plekken, kijk naar de sterrenhemel, verdwaal in kleine straatjes, maak foto's, geniet van de natuur, slaap uit, neem wel nog dat ene biertje of wijntje, rust uit en kom dan maar gewoon weer terug naar Zutphen. Waar alles oud en vertrouwd is en de achterblijvers blij zijn dat jullie weer terug zijn.

2 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>