Twaalf Leeuwen met twaalf bijzondere verhalen

Alize Hillebrink bij de leeuw in het wapen van Zutphen. Foto: Bram Wassink
Alize Hillebrink bij de leeuw in het wapen van Zutphen. Foto: Bram Wassink

Alize Hillebrink kijkt terug op een jaar De Zutphense Leeuw

ZUTPHEN - Met een 'leeuwenbril' loopt ze inmiddels een jaar door Zutphen en Warnsveld. Op zoek naar mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving. Contact-verslaggever Alize Hillebrink gaat in de rubriek De Zutphense Leeuw, die in juli een jaar bestaat, op zoek naar hun geheimen en drijfveren. Zorgverleners, sportievelingen, natuurliefhebbers, cultuurbewakers; Alize portretteerde ze allemaal. Bekijk zie hier allemaal.

"De gemene deler van alle twaalf Leeuwen is hun bescheidenheid. Dat ze bijzonder zijn, hebben ze zelf niet door."
Alize kwam op het idee om de mensen die vrijwel nooit in de spotlight staan, maar wel de samenleving draaiende houden, een schriftelijke onderscheiding te geven in Contact. Vanzelfsprekend komt ze als verslaggever in contact met mensen uit alle lagen van de Zutphense samenleving. "Er zijn Leeuwen genoeg, maar het is vaak de bescheidenheid die ze in de weg staat. 'Waarom ik wel en zij niet?', is dan de vraag die je krijgt", legt Alize uit.

Inspireren
Wat de initiatiefneemster van de rubriek betreft, is de uitreiking van de Zutphense Leeuw helemaal geen kwestie van de ene persoon boven de ander plaatsen. "Het belangrijkste doel is andere mensen inspireren", vertelt Alize. Zelf wordt ze er heel blij en enthousiast van. "Het zijn supermooie gesprekken. Er zit altijd een verhaal achter elke persoon, niemand doet het vrijwilligerswerk omdat het nou eenmaal gedaan moet worden. Iedereen heeft z'n eigen motivatie en drijfveren. Het zijn kleurrijke mensen terwijl ze ogenschijnlijk niet opvallen."

Wereld op zich
De verhalenverzamelaar ontdekte dat vrijwilligerswerk een wereld op zich is. "Geld, uiterlijk en materie spelen er geen rol", merkte Alize. "Iedereen is het erover eens dat dit werk veel meer oplevert dan een volle portemonnee."

Bekendheid
"Hopelijk inspireren de Leeuwen de lezers van Contact net zo veel als mij", vertelt de Zutphense journaliste, die merkt dat de rubriek steeds meer begint te leven. Het is echter nog niet zo dat de Leeuwen worden aangemeld. Ze moet de personen nog een voor een benaderen en overtuigen om hun verhaal te doen, bescheiden als bijna iedere vrijwilliger is. "Maar iedereen kent wel een Leeuw, draag ze dus gerust aan!"
Dat kan door een mail te sturen naar redactie@contact.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>