Routenetwerk de Graafschap aantrekkelijker gemaakt voor mountainbikers

Achterhoek - Stichting Achterhoek Toerisme is van plan om het routenetwerk, bestaande uit drie verschillende routes (Lochem, Laren, Gorssel) een serieuze upgrade te geven. De uitvoering ervan komt in handen van Tracks & Trails, het bedrijf van de oorspronkelijk uit Warnsveld afkomstige Patrick Jansen.

Jansen heeft al meer dan 35 mountainbikeroutes gerealiseerd en beschikt als bosbouwer én meervoudig kampioen mountainbiken over de juiste kennis. Door het aanleggen van zogenaamde single tracks, kleine kronkelige paden van nog geen meter breed, hoopt Achterhoek Toerisme het Graafschapse deel van de Achterhoek een stuk aantrekkelijker te kunnen maken voor mountainbikers en ook gebieden zoals de Lochemse Berg, het Groote Veld en de Gorsselse Heide beter te betrekken bij het netwerk. De brede paden en verharde wegen die nu onderdeel uitmaken van het 86 kilometer lange routenetwerk, bieden te weinig uitdaging voor fietsers. Met het aanleggen van uitdagende paden hoopt Achterhoek Toerisme de mountainbikers beter in banen te kunnen leiden, maar ook het gebied als toeristisch trekpunt aantrekkelijker te maken.
Patrick Jansen hoopt na de zomervakantie al een start te kunnen maken. "Voor mij is het iedere keer een enorme uitdaging om een route uit te zetten waarvan niet alleen mountainbikers, maar ook grondeigenaars, wandelaars en ruiters een glimlach op hun gezicht krijgen. Na de zomer hoop ik te starten met het voeren van gesprekken met grondeigenaars, want het valt of staat natuurlijk wel met hun toestemming."

De totale kosten van het project bedragen 200.000 euro die de gemeenten Borculo, Bronckhorst, Lochem, Berkelland samen met Provincie Gelderland voor hun rekening nemen. Een van de routes gaat over grondgebied van Zutphen en daarom betaalt ook gemeente Zutphen 12.500 euro mee.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>