De zonnepanelen liggen inmiddels allemaal op het dak van de schuur van Berends Dairy in Warken. Foto: PR
De zonnepanelen liggen inmiddels allemaal op het dak van de schuur van Berends Dairy in Warken. Foto: PR

ZutphenEnergie opent Zonnepark Warken 1 op 17 juni

WARNSVELD - Zaterdag 17 juni is het zover: dan wordt het eerste Zutphense zonnepark 'Zonnepark Warken 1' aangesloten op het elektriciteitsnet en daarmee geopend. Wethouder Oege Bosch verricht de openingshandeling om 10.30 uur op het erf van Berends Dairy, Lage Lochemseweg 10 in Warnsveld. De zonnepanelen liggen daar inmiddels al op het dak van de schuur. Momenteel worden de laatste handelingen verricht om de aansluiting mogelijk maken.

Voorzitter van Zonnepark Zutphen Willem van Stockum: "We hopen alle betrokkenen zoals leden, toeleveranciers en afnemers dan te treffen om dit heugelijke feit te vieren". Het is het eerste park dat door een collectief is opgezet: 72 leden hebben samen 600 panelen aangeschaft en het dak van Berends Dairy in Warken gevonden om ze op te leggen. De provincie Gelderland heeft de aanschaf van de panelen met subsidie ondersteund.

Zonnepark Zutphen valt onder ZutphenEnergie, die de stroom verkoopt aan huishoudens in Zutphen, Warnsveld en Leesten. De eigenaren van de panelen krijgen de energiebelasting op hun stroomverbruik terug, mits ze klant zijn van ZutphenEnergie of dit zelf met hun eigen energieleverancier regelen. Het zonnedak met een vermogen van 165 kW piek levert naar verwachting genoeg stroom voor 50 huishoudens.

Voor meer informatie, zie de website.


www.zetenergie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden