Een zwemmer in actie bij Open Water Weekend. Foto: PR
Een zwemmer in actie bij Open Water Weekend. Foto: PR

Niets staat Open Water Weekend Zutphen in de weg

Algemeen

ZUTPHEN - Met de herintroductie van de aloude zwemtocht Cortenover-Zutphen stond de organisator van De Vrije Slag Door Zutphen ineens voor een aantal flinke uitdagingen. Dat de geplande finish verlegd moet worden in verband met werkzaamheden aan kade en brug leverde behoorlijk wat hoofdbrekens op, maar is geen beletsel meer. RWS, Gemeente, Gelre haven en organisatie hebben daar uitvoerig overleg over gevoerd en sluitende afspraken kunnen maken. Dit houdt wel in dat er in 2017 een aangepaste afstand Cortenoever-Zutphen is. Vanwege de gestremde Oude IJsselbrug finishen de deelnemers niet in Noorderhaven, maar in de Vispoorthaven. De afstand van de zwemtocht is dit jaar 6020 meter.

De afgelopen maanden heeft de organisatie veel in korte tijd kunnen realiseren. Zonder sponsoren is een evenement van deze orde van grootte onmogelijk. Gelukkig heeft De Vrije Slag Door Zutphen met (nieuwe) sponsoren het evenement veilig kunnen stellen.

"Natuurlijk maken we ook dit jaar weer gebruik van de uitvinding die we te danken hebben aan een deelnemer. Eijkelkamp verzorgt net als vorig jaar voor een secure meting van de waterkwaliteit en dat is een zorg minder voor ons. Vanaf een week voor het evenement kunnen deelnemers en belangstellenden live op de website dvsdz.nl de waterkwaliteit volgen. Het succes van de 'Zutphense kaas' blijft groeien. Diverse triatlons en open water wedstrijden gaan ons systeem inzetten om hun evenement te ondersteunen."

De organisatie krijgt te maken met een logistieke uitdaging. Er moeten honderd zwemmers stipt op tijd van kleedlocatie naar start worden gebracht. Voor het vervoer van de zwemmers is een strak schema opgesteld. Met een nieuw onderdeel voor de boeg is een flinke uitdaging aangegaan. Met trots kan de organisatie zeggen dat deze met al hun partners, inclusief tientallen vrijwilligers, gegarandeerd een goed gefaciliteerd open water weekend tegemoet kunnen zien. Niets staat de herintroductie van de roemruchte tocht Cortenoever-Zutphen op 20 augustus en de vertrouwde Vrije Slag Door Zutphen in de weg. Twee open water evenementen in één weekend. Zutphen heeft er een traditioneel evenement in een nieuw jasje bij.


dvsdz.nl


Een zwemmer in actie bij Open Water Weekend. Foto: PR
Een zwemmer in actie bij Open Water Weekend. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant