F3 van KVZ werd kampioen op het veld. Foto: PR
F3 van KVZ werd kampioen op het veld. Foto: PR

Afsluiting wedstrijdseizoen bij KVZ

Algemeen

ZUTPHEN - KVZ 1 en 2 speelden zaterdag 20 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en werd het wedstrijdseizoen, met nog één wedstrijddag te spelen op 27 mei, alvast feestelijk afgesloten. Helaas verloren beide ploegen van tegenstander KV Heerenveen. Voor een groot publiek en met de kersverse mascotte KoKo op het veld, werd er na de wedstrijd van KVZ 1 afscheid genomen van de selectiespelers en coaches die na dit seizoen de selectie verlaten.

Voorzitter Henk Jan Milius zette namens het bestuur vijf vertrekkende selectiespelers – te weten Koen Lenderink, Myrthe Erps, Kees van der Veer, Myrna Sluizeman en Frank Bos – in het zonnetje. Ook bedankte hij Joan Sluizeman, (teambegeleidster van KVZ 1), Harald Vogd (trainer / coach van KVZ 2) en Michel Ligt (hoofdtrainer) voor hun inzet in de afgelopen jaren.
Eerder de dag werden er drie jeugdploegen van KVZ kampioen. De jongens en meiden van de F3, de F1 en de D3 hebben deze topprestatie al geleverd. De F1 vierde dat al met spandoek, kampioensbeker en patatjes. De andere twee ploegen vieren het volgende week, op de laatste wedstrijddag. Dan kunnen er nog drie jeugdploegen kampioen worden, te weten de E3, de E2 en de D4.
Toch is na volgende week het korfbalseizoen nog niet helemaal klaar. Er wordt nog gewoon door getraind, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bovendien staan er nog een aantal mooie activiteiten en evenementen op het programma. KVZ loopt met een grote groep van in totaal 54 lopers mee met de Avondvierdaagse. Op 10 juni wordt voor de tweede keer het WSV/KVZ mixtoernooi gespeeld, waar met gemixte teams van korf- en volleyballers tegen elkaar wedstrijdjes spelen in de 'grote zandbak' van het Beach Center. Op 17 juni is het jaarlijkse Schutterstoernooi, waar jong en oud in tweetallen zo vaak mogelijk de korf proberen te raken. Op 24 juni volgt het Beachkorfbaltoernooi , in de ochtend gecombineerd met de Sportroefeldag. Ten slotte breekt in de eerste week van de zomervakantie het hoogtepunt van het jaar aan. Dan gaat de KVZ-jeugd de hele week op kamp met een grote groep enthousiaste leiding.

Drukte bij de seizoenafsluiting. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant