Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Koning Karel

Algemeen Columns

Koning Karel

Hallo Zutphen, hier ben ik weer eens, konijn Karel. Henrieke doet net alsof ze druk is, dus daarom schrijf ik maar weer eens een verhaal. Anders haalt ze haar deadline niet voor deze plek in de krant. Echt, ik kan niks aan haar overlaten.

Henrieke zit met haar neus in de boeken. Zuchtend en steunend aan de keukentafel. Hele dikke mappen liggen op tafel en ook op de grond. Volgens mij denkt ze dat ze er slimmer van wordt als ze al die boeken doorgespit heeft, maar het enige wat ze doet is moeilijk kijken. Met pen en papier maakt ze aantekeningen van dingen die in die boeken staan. Dat slaat toch nergens op, alles staat toch al beschreven. En die mappen op de vloer naast de tafel smaken belabberd, ik heb er al van geproefd.

De dagen worden langer en dat betekent dat ik met mijn twee dames weer langer in de tuin kan lopen. Langs het tuinhekje is een strook zand. Op een dag kwam Henrieke terug met heel veel plantjes die ze in die strook met zand heeft gezet. Heel veel planten met bloemen; wit, roze en paars. Vreselijk onhandig, wij konden daar helemaal niet lekker tussendoor rennen. Echt weer een belachelijke actie van haar. Maar wij hebben er even van geproefd en die planten waren lekker! Dus terwijl Henrieke binnen druk bezig was met moeilijk kijken in boeken hebben wij al die planten opgegeten, op een paar restjes na. Lief van haar dat ze zoveel eten voor ons heeft gekocht, snap alleen niet waarom ze die planten eerst in de grond heeft gezet, ze had ze toch ook meteen aan ons kunnen voeren. Ze is echt de snuggerste niet hoor! Ze keek wel heel kwaad toen wij alle planten opgegeten hadden en de tuin weer bestond uit tegels en zand. Maar ja, dan kijk ik even lief en onschuldig en is ze weer blij.

Dat kan ik heel goed, lief van me afkijken. Er zijn mensen die daar foto's van maken en dan op internet zetten. Zo heeft iemand een foto van mij op de Facebook groep "Je bent een echte Zutphenees als je…" gezet. Nou ben ik geen Zutphenees, maar nu dus wel beroemd hier. Heel veel mensen stoppen bij de tuin en kijken naar ons. Maar denk nou niet dat Henrieke mij als een koning behandelt, ik mag nog steeds niet op de bank liggen. Echt hoor, ze moet nog zoveel leren! Ik weet niet wat er in die boeken staat, maar hoop dat erin staat hoe ze wel met een konijn moet omgaan.
Nou doei, ik ga de laatste resten planten in de tuin opeten!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant