Veronica O'Brien Morgan onthulde het informatiebord bij de bunker. Foto: Alize Hillebrink
Veronica O'Brien Morgan onthulde het informatiebord bij de bunker. Foto: Alize Hillebrink (Foto: Alize Hillebrink)

FOTO'S: Onthulling informatiebord bunker en nieuw straatnaambord Leesten

WARNSVELD/LEESTEN - Vrijdag 5 mei waren de Canadese nazaten van Corporaal Morgan naar Warnsveld toegekomen om hem te herdenken. Na 72 jaar kregen de nazaten van de Canadese Patrick Bryan Joseph Morgan de mogelijkheid de plek te zien waar het lichaam van de Corporaal is gevonden. Het informatiebord bij de bunker en het straatnaambord 'Morganlaan' in de wijk Leesten-Oost werden in het bijzijn van ruim tweehonderd toeschouwers onthuld door een nicht van de Corporaal.

Het straatnaambord heeft een plek gekregen op de kruising van de Berghegelaan en de Morganlaan en werd onthuld door burgemeester Annemieke Vermeulen, Henk Dijkman en Veronica O'Brien Morgan. In de toekomst zal deze verplaatst worden naar de juiste locatie.

Tijdens de onthulling van het straatnaambord was de Ontario Legion Pipe Band uit Markelo aanwezig. Daarnaast werd ook het vredesvuur uit Wageningen in ontvangst genomen.

Put van Morgan
Op 5 april 1945 troffen de net bevrijde Warnsvelders in een kleine bunker het levenloze lichaam aan van Corporaal Morgan. Deze bunker, ofwel de 'put van Morgan', raakte in vergetelheid tot hij in 2015 werd teruggevonden door vrijwilligers van Gelders Landschap en team Archeologie van de gemeente Zutphen. De bunker is op 24 en 25 april blootgelegd. Gelders Landschap en de gemeente Zutphen bekijken de mogelijkheden (een deel van) de bunker zichtbaar te maken voor publiek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden