De ensembles genoten van het optreden, de repetities en de gezelligheid. Foto: PR
De ensembles genoten van het optreden, de repetities en de gezelligheid. Foto: PR

Ensembles Arcato naar internationaal muziekfestival

ZUTPHEN - Het is inmiddels traditie voor de leden van de strijkensembles Preludio, Scala en Arcato: het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, België. Al vele jaren nemen de orkesten, die onder leiding staan van vioolpedagoge Petra Westra en dirigent Herman Draaisma, deel aan dit grootste muziekfestival voor de jeugd in Europa, waar meer dan tachtig ensembles uit 21 verschillende landen op afkomen, ook van ver buiten Europa. Dit jaar vond het festival plaats van 28 april tot 2 mei.

De jongste kinderen speelden van Preludio onder andere kinderliedjes uit verschillende landen, maar ook het Gelders Volkslied. Het Scala ensemble speelde onder meer de Tango Mysterioso van Susan Day en het imposante Legend van David O'Fallon. Beide ensembles speelden ook werken van de vorig jaar overleden Nederlandse componist Nico Brandon.
Het Arcato ensemble, waar de meest gevorderde strijkers in spelen, bracht een prachtige vertolking van de Idyll Suite van de Tsjechische componist Leoš Janácek en de Serenade voor strijkers van de Nederlandse 20e-eeuwse componist Henk Badings ten gehore.

Concerten ensembles
Wie de drie ensembles graag wil horen spelen, is van harte welkom bij het halfjaarlijkse concert op 25 juni in de Buitensociëteit van de Hanzehof, om 14.30. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar op de website van de Hanzehof. Tevens zal er op 2 juli om 15.00 uur een bijzonder concert plaatsvinden in de Martinuskerk in Warnsveld, waarbij de leerlingen van Petra Westra en veel andere leden van de ensembles van Stichting Arcato in verschillende samenstellingen zullen optreden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten