Robby van den Broek, voorzitter van de IJsselmeeuwen en Jelle Rozema, directeur Akwaak (r), hopen dat deze samenwerking er tevens voor zorgt dat alle kinderen in Zutphen ook in Zutphen zwemles nemen. Foto: PR
Robby van den Broek, voorzitter van de IJsselmeeuwen en Jelle Rozema, directeur Akwaak (r), hopen dat deze samenwerking er tevens voor zorgt dat alle kinderen in Zutphen ook in Zutphen zwemles nemen. Foto: PR

Akwaak en de IJsselmeeuwen bundelen krachten

Algemeen

ZUTPHEN - De twee grootste zwemlesaanbieders in Zutphen gaan samenwerken. Vrijdag 21 april werd door de vertegenwoordigers van Akwaak en de de IJsselmeeuwen een intentieverklaring ondertekend voor een vergaande samenwerking. Door deze samenwerking ontstaat er een zwemschool die voor iedereen in Zutphen passend zwemles kan bieden. Ook bij de doelgroep- en recreatieactiviteiten zullen de beide partijen de handen ineen slaan. Jelle Rozema, directeur van zwemlesaanbieder Akwaak, is zeer verheugd over de samenwerking. "Met de IJsselmeeuwen heb ik een partner gevonden die onze visie over een hoge kwaliteit zwemles en zwemmen, deelt."

Beide zwemlesaanbieders staan bekend om hun kleine groepen en persoonlijke begeleiding. Dat de partners elk een andere zwemlesmethodiek hanteren biedt volgens de voorzitter van de IJsselmeeuwen, Robby van den Broek, veel mogelijkheden. "Als ouder wil je iets te kiezen hebben en je wilt dan het beste voor je kind. Door regelmatig bij elkaar in de keuken te kijken gaan wij gezamenlijk zorg dragen dat de hoge kwaliteit zwemles wordt gewaarborgd." Rozema vult aan: "Indien blijkt dat een kind geen progressie toont is er nu een mogelijkheid tot uitwisselen, waardoor het kind wel de ontwikkeling doormaakt die het verdient."

De samenwerking tussen de partijen gaat verder dan alleen zwemles. In het brede palet aan doelgroep- en recreatieactiviteiten willen beide partijen ook gaan samenwerken. Van den Broek geeft aan dat de twee partijen elkaar kunnen helpen bij het geven van gehandicaptenzwemmen en/of het diplomazwemmen en versterken elkaar op het gebied van jeugdzwemmen. "Door de intensieve samenwerking zullen leerlingen met zwemtalent eerder worden gespot en als talent worden begeleid door de IJsselmeeuwen", geeft Rozema aan.

Met deze samenwerking willen Akwaak en de IJsselmeeuwen er tevens voor zorgen dat alle kinderen in Zutphen ook in Zutphen zwemles nemen. Nu lessen er veel kinderen buiten Zutphen en deze trend willen beide partners doorbreken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld