Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Kareltje terug in Zutphen

Opinie Columns

Henrieke is weer terug in Zutphen. En ik, konijn Kareltje dus ook. Met mijn twee dames.

Als Henrieke op vakantie gaat, dan gaan wij ook altijd op reis. Om de één of andere reden laat ze ons niet alleen in huis achter. Onzin, want we redden ons prima. Er liggen zakken vol konijnenvoer in de schuur en als ze de kraan aan zou laten hebben we ook water. Bovendien zijn er planten genoeg in huis die wij wel lusten maar waarvoor we de kans niet krijgen om ze op te vreten als zij thuis is. Maar blijkbaar vertrouwt ze ons niet alleen en dus moeten wij ook weg. Jammer hoor, ik wil die bank ook wel eens voor mij alleen. Het konijnenleven is best zwaar.

Ik weet precies wanneer we weer op reis gaan. Dan krijgen we ineens heel veel wortelen enzo omdat blijkbaar alles op moet. En Henrieke is dan altijd heel lief tegen ons en zegt dingen als dat ze ons zo zal gaan missen. Ja hallo, dan moet je niet weggaan. Simpel toch.

En dan komt het onvermijdbare moment dat we worden opgepakt en in haar auto worden neergezet. Ik op de bijrijdersstoel en de twee dames op de mat ervoor op de vloer. En na drie kwartier ergeren aan haar rijstijl zijn we weer terug in Zwolle, bij Carl van Flappus konijnenopvang. Carl is een toffe gast. Ik heb nogal een zware jeugd gehad vol ongedierte, ziektes en te weinig eten en op een dag werd ik daar weggehaald en naar Carl gebracht. Carl heeft me medicijnen gegeven en genoeg te eten en toen ik een gezonde puber was kwam Henrieke en mocht ik met haar mee. Mijn twee dames zijn bij Carl geboren toen hun moeder zwanger in de opvang terecht kwam en Henrieke haalde die later op. Bij Carl zijn heel veel leuke mensen die daar ook werken, we krijgen dan ook veel aandacht. Echt lekker chillen daar hoor!

En na een paar weken komt Henrieke ons dan weer halen en propt ons op dezelfde manier weer in de auto om terug te rijden naar Zutphen. Kan iemand daarvoor trouwens een keer de politie bellen? We hebben niet eens een gordel om!

Op vakantie bij Flappus is het leuk, maar thuiszijn is toch leuker. We hebben alweer een paar keer in de tuin gelopen en ik heb gedag gezegd tegen mensen die voorbij liepen. Henrieke heeft nieuwe planten voor in huis gekocht, maar die lust ik niet. In de tuin staan nog geen verse planten om op te vreten. Ik moet Henrieke toch eens beter opvoeden… Maar toch is het fijn om weer konijn in Zutphen te zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant