Maurice Visser: ‘Wat je bij de kinderen teweegbrengt is onbeschrijfelijk’
Maurice Visser: ‘Wat je bij de kinderen teweegbrengt is onbeschrijfelijk’
De Zutphense Leeuw

Zutphense Leeuw september 2016 - Maurice Visser: 'Hier kan ik iets betekenen'

Zutphense helden, u kent ze wel. Ze zetten zich met hart en ziel in voor de samenleving. Onmisbaar zijn ze, maar wat drijft hen, wat is hun geheim? De Zutphense Leeuw is een schriftelijke onderscheiding die Alize Hillebrink namens Contact uitreikt aan deze helden. De Zutphense Leeuw van deze maand is Maurice Visser.

Als hij ergens voor gaat dan is het voor driehonderd procent. Van jongs af aan is Maurice Visser (23) kind aan huis bij het YMCA Zomerfestival (Young Men's Christian Association) van YMCA Zutphen Warnsveld. Op het kampeerterrein in de bossen van Harfsen ontpopte in hem een geboren leider. Een nachtje niet slapen? Geen probleem.

Vanaf mijn zesde kwam ik al hier. Op mijn twaalfde werd ik hulpleiding en op mijn vijftiende jaar werd ik door het bestuurd gevraagd als spelleider. Levend Stratego, Olympische estafette en Safarispel vinden de kinderen het mooiste wat er is.
Ieder jaar komen hier zo'n 225 kinderen van zes tot twaalf jaar, samen met 75 vrijwilligers. Er is momenteel zelfs een wachtlijst. Wat het bij de kinderen teweegbrengt is onbeschrijfelijk. Ze willen aan het einde van de dag niet naar huis! Het hele jaar door werken we aan het slagen van deze week, om het voor de kinderen onvergetelijk te maken. De voldoening van al dat werk komt hier tot uitdrukking. Deze week is het alles waard. 
In deze tijd zie je dat kinderen minder makkelijk de straat op gaan, laat staan het bos in. We willen kinderen die dat niet kunnen een fijne week bezorgen. Ieder kind heeft recht op vakantie en geld mag daarin geen belemmering zijn. 
Als de kinderen naar huis gaan is het tijd voor de leiding. Eigenlijk is er dan een tweede kamp in het kamp. Gisteravond hebben we een avondspel in Zutphen gespeeld. Het is hier net een kleine familie. Zelfs mijn vriendin heb ik hier gevonden!
Voor mijn werk als cameraman kom ik in alle hoeken van de samenleving. Er is genoeg ellende op de wereld, dat heb ik wel gezien. Als ik ìets terug kan doen dan is dat deze week. Hier kan ik iets betekenen. Iets doen waarmee het iets beter kan worden in de wereld. 
Het Zomerfestival heeft zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Je leert verantwoordelijkheid nemen, aansturen, overbrengen en spreken voor grote groepen. Ik vind: je moet doen wat je leuk vindt, het leven is volgens mij niet zo ingewikkeld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten