Van losse onderdelen werd een trui gemaakt. Foto: Ruben Wiggers
Van losse onderdelen werd een trui gemaakt. Foto: Ruben Wiggers

Aftrap campagne Warmte voor Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Inwoonsters van Den Bouw in Warnsveld hadden met elkaar tientallen lapjes gebreid, en kinderen van BSO Adriaan van den Ende hadden versiersels gemaakt. Zo kon het dat vrijwilligers van ZutphenEnergie campagneleider Peter Steerneman van een kleurrijke warme trui konden voorzien op warme truiendag. Het was de aftrap van de campagne Warmte voor Warnsveld, het energiebesparingsproject van ZutphenEnergie, de gemeente en Hoom. Die gaat 23 februari om 20 uur van start met een informatie avond in 't Nut in Warnsveld.

Doel is dat vijftig huishoudens zich aanmelden en met elkaar een gunstige prijs krijgen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie. Hoom heeft aannemers geselecteerd en garandeert de kwaliteit.
Op de warme trui actie kwamen zo'n twintig mensen af: betrokken vrijwilligers en een paar bewoners van Den Bouw. In iets meer dan een uur werd een trui gemaakt van tientallen losse onderdelen, versierd met hartjes en strikjes. De trui staat symbool voor energiebesparing: iedere graad dat de cv lager kan bespaart zes procent op de energielasten. Ook helpt isolatie enorm: dan kan het aangenaam zijn in huis zonder hoge energielasten.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant