Nieuwe hoofdredacteur Zutphense Pracht

Algemeen

ZUTPHEN - Agnes van Brussel (64) heeft na vijf jaar afscheid genomen als hoofdredacteur van Zutphense Pracht. Dat deed ze woensdag 8 februari tijdens een speciale bijeenkomt voor alle betrokkenen van het magazine. Ze gaat zich toeleggen op nieuwe projecten.

Journalist Agnes van Brussel schreef talloze verhalen voor het magazine waarmee ze monumenten, bouwhistorie en archeologie dichter bij de inwoners van Zutphen wist te brengen. Samen met Berthil van den Brink en Wim van de Meerendonk vormde ze vijf jaar lang het bestuur van de Stichting Zutphense Pracht en maakte ze tien edities van het magazine. "Ik heb het jarenlang met heel veel plezier gedaan en neem met een dubbel gevoel afscheid. Maar ik neem een stapje terug zodat nieuwe ideeën weer kunnen bruisen en ik tijd heb om ze uit te werken."

Het Wijnhuisfonds en de gemeente Zutphen zijn buitengewoon lovend over het magazine. Voorzitter Bonnes Venema van het Wijnhuisfonds sprak tijdens de bijeenkomst lovende woorden. "We waren bij de start best sceptisch over het samenvoegen van ons blad en het blad van monumentenzorg van de gemeente. Maar we zijn er nu ongelofelijk trots op. Agnes heeft het werk voor monumenten en erfgoed in Zutphen naar een hoger plan weten te tillen. Zutphense Pracht is een merk wat staat als een huis en daar bouwen we graag op voort."

Opvolger van Van Brussel is Brigiet Bluiminck (42). Zij werkt bijna twintig jaar als journalist voor onder meer Wegener, Reed Business en Sanoma. Sinds zes jaar werkt ze als freelancer voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Twee jaar geleden verhuisde Bluiminck met haar partner en drie dochters vanuit Utrecht (terug) naar Zutphen. Ze is onder meer betrokken bij Open Monumentendag Zutphen en deed de cursus Zutphenkunde. 'Ik heb veel zin om het stokje over te nemen en zie het als een grote uitdaging de kwaliteit van het magazine te waarborgen.'

Zutphense Pracht wordt uitgebracht door Stichting Zutphense Pracht en is een full color magazine over monumenten, bouwhistorie en archeologie in Zutphen. Het magazine verschijnt twee keer per jaar en is tot stand gekomen door samenvoeging van de nieuwsbrieven 'Monumentaal' van de gemeente Zutphen en 'Monument' van Stichting Wijnhuisfonds.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant