Jongens B1 MHC Zutphen kampioen in de zaal 2016-2017. Foto: PR
Jongens B1 MHC Zutphen kampioen in de zaal 2016-2017. Foto: PR

Jongens B1 van MHCZutphen zaalkampioen 2016/2017

ZUTPHEN - Jongens B1 van hockeyclub MHCZutphen is op zondag 29 januari kampioen geworden in de zaalcompetitie.

Na de eerste speelronde op 11 december vorig jaar bleken alle vijf teams in poule B van de subtopklasse aan elkaar gewaagd. Ieder team won een wedstrijd en verloor een wedstrijd zodat elk team drie punten had. De tweede en derde speelronde wisten de Zutphenaren het puntenverlies beperkt te houden. Waar andere teams wisselend speelden en punten verloren, wonnen de jongens drie van de vier wedstrijden en speelden ze gelijk tegen één van de concurrenten, Kromhouters JB1 uit Tiel.

Hierdoor had Zutphen het kampioenschap op de laatste speeldag in eigen hand en hoefden ze 'alleen' nog maar te winnen van Nijmegen JB2 en Beuningen JB1. Tijdens de laatste wedstrijd werd het nog even spannend toen er, na een voorsprong- 3-3 op het scorebord kwam te staan, Zutphen een strafbal miste en Beuningen hun keeper uit het veld haalde en met een man extra ging spelen. De Zutphenaren hielden echter het hoofd koel en hockeyden zich naar een 5-3 overwinning waarna zij zich de terechte kampioenen mochten noemen.

Op de foto (staand v.l.n.r.): Mads Driessen, Tim Donker, Olivier Donker, Niels Huber, Ritchy Kersten, Knud Putmans, Guus van den Berg en Jasper Verschuur (trainer/coach). Zittend v.l.n.r.: Rick Jongeneelen (manager), Pepijn Ritsma, Jelle Blans, Loues Jongeneelen, Rinze Born, Stos van Lynden en Ruben Kloosterboer. Niet op de foto: Tom Koole en Luc Putmans (coach).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten