Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Second Love

Opinie Columns

Second Love

Onderweg in de auto. Waar de muziek en het geklets van de DJ's wordt onderbroken door reclame.
'Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook…'
Dit is dus niet mijn tekst hè. Want ik ben niet getrouwd. Dit is de reclametekst van een website genaamd Second Love. Een website waar je -als je een relatie hebt of getrouwd bent- blijkbaar kunt zoeken naar een tweede liefde.
Ik ben niet getrouwd, heb geen relatie, ben wel gelukkig. Al moet ik toegeven dat ik mijn ogen wel open houd om te zien of Mister Right niet toevallig voorbijloopt. Want het leven kan altijd leuker natuurlijk.

Als je echt gelukkig getrouwd bent, dan is dat toch genoeg? Natuurlijk, iedereen kijkt als er een mooie man of vrouw voorbij loopt. En dat er eens wat meer dan normale aandacht gegeven wordt aan iemand in de directe omgeving, okee. Maar dat is wat anders dan echt actief op zoek gaan naar een ander.

Als je ongelukkig getrouwd bent, tja, dan kan ik me wel een beetje voorstellen dat je eens verder gaat kijken. Gewoon om te zien of je nog een beetje in de markt ligt en wat er voor andere opties er zijn dan je eigen echtgeno(o)t(e). Zoiets als geen oude schoenen weg doen voor je nieuwe hebt.
Ik zou overigens hartstikke ongeschikt zijn voor zo'n site. Als ik gelukkig getrouwd met mijn echtgenoot in de auto zou zitten en die reclame zou voorbij komen, zou ik meteen rood worden en ongemakkelijk op de stoel gaan schuiven en een andere zender opzetten. Ik zou ineens thuis mijn laptop moeten afschermen en ook mijn telefoon. Ik denk dat ik het maximaal een halve dag vol zou houden zonder dat manlief er achter zou komen.

Maar goed, dat is niet het ergste van die website. Ik vind het namelijk gewoon niet eerlijk! Dat ik geen relatie heb, daar kan ik aan werken natuurlijk. Maar mijn kansen op de relatiemarkt worden er niet beter op als mensen al aan nummer twee beginnen voordat anderen überhaupt iemand hebben gevonden. Want niet iedereen schijnt getrouwd te zijn op die site. Net alsof ik met een vriendin in de kroeg sta en ik heb twee biertjes en zij niks. Dat kan niet, dan krijgt zij er ook eentje. Of ik heb twee snoepjes en mijn collega niks. Dan deel je dat toch… Je begint toch niet aan de Second Love als je gelukkig getrouwd met de First Love terwijl anderen blijven haken op Zero Love. Dat is toch gewoon niet aardig…

Nou is het niet de bedoeling dat hier voor de deur allemaal toch-niet-zo-gelukkig-getrouwde-mannen door hun overspelige echtgenote worden afgeleverd onder het mom "eerlijk-zullen-we alles-delen en ik heb een leuker exemplaar gevonden." Ik zoek zelf wel naar Mister Right. Maar geef me in ieder geval een kans voordat deze als nummer twee ingepikt wordt…

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant