Burgemeester Vermeulen reikt Meander uit aan Jenneke Golstein (l) en Helga Blei van de stichting Wie Goed Doet Goed Ontmoet (WGDGO). Foto: Alize Hillebrink
Burgemeester Vermeulen reikt Meander uit aan Jenneke Golstein (l) en Helga Blei van de stichting Wie Goed Doet Goed Ontmoet (WGDGO). Foto: Alize Hillebrink

Wie Goed Doet Goed Ontmoet ontvangt Zutphense Meanderprijs

Algemeen

ZUTPHEN - Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zutphen heeft burgemeester Annemieke Vermeulen afgelopen dinsdag 10 januari de gemeentelijke Meander uitgereikt aan de stichting Wie Goed Doet…Goed Ontmoet.

Alize Hillebrink

Stomverbaasd en overrompeld stonden Jenneke Golstein en Helga Blei van de stichting Wie Goed Doet Goed Ontmoet (WGDGO) op het podium. De gemeentelijke onderscheiding, een beeldje van Maïté Duval en een oorkonde, namen ze verbaasd in ontvangst. "Jullie verdienen hem dubbel en dwars", aldus Vermeulen.

Twee jaar geleden richtten de dames op basis van hun eigen ervaringen als uitkeringsgerechtigden een Facebook-community op waarmee goederen kunnen worden uitgewisseld en hulpvragen gesteld en beantwoord ten behoeve van Zutphense inwoners die het niet breed hebben. De Facebookpagina telt inmiddels zo'n 3400 leden. Vermeulen noemde oprichter Jenneke Golstein de stuwende kracht achter WGDGO en bedankte haar en haar team voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de Zutphense samenleving.

"Het zoeken naar verbinding en het leggen van contacten zijn Jenneke op het lijf geschreven." Bijgekomen na de uitreiking reageert Jenneke: "Ik doe dit gewoon omdat het nodig is. We willen laagdrempelig zijn. En je ziet gauw genoeg of iemand iets echt nodig heeft. Als je vertrouwen geeft, krijg je ook vertrouwen terug." De gemeente besloot eind vorig jaar een subsidie van 65.000 euro te verlenen om de stichting de mogelijkheid te bieden uit te groeien tot sociale onderneming. Helga Blei: "We zoeken nu een locatie in Zutphen en dat valt niet mee, terwijl er zoveel leeg staat in Zutphen." De dames blazen af met een leuke selfie voor hun team, want dit feestje moet natuurlijk gedeeld worden.


Burgemeester Vermeulen, Helga Blei en Jenneke Golstein toosten samen op het nieuwe jaar. Foto: Alize Hillebrink 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant