Paul en Anita Bombeld. Foto: PR
Paul en Anita Bombeld. Foto: PR

Boek & Co op de Dreiumme wordt The Read Shop Express

Algemeen

WARNSVELD - Afgelopen weekend namen Anita en Paul Bombeld afscheid van de boekenwinkel in Warnsveld. Na ruim twintig jaar zijn ze toe aan iets anders. Het vertrek was voor veel klanten een complete verrassing. Daarnaast zal de naam Boek & Co van de gevel verdwijnen, want de nieuwe ondernemers hebben zich aangesloten bij The Read Shop Express.

Paul Bombeld over de reden dat zij de winkel hebben verkocht: "Na 20 jaar hebben we alles wel zo'n beetje meegemaakt in boekhandelsland. De winkel ziet er prachtig uit en alle medewerkers weten precies wat ze moeten doen. Het maximaal haalbare was wel zo'n beetje bereikt. En als je dan twintig keer Sinterklaas hebt ingericht en twintig jaar de kerstballen hebt opgehangen, begin je toch eens na te denken over de komende vijftien jaar. Dit lijkt ons een mooi moment."

Het verkoopproces duurde de ondernemer wel langer dan gedacht. "We werden de afgelopen jaren veelvuldig benaderd door alle landelijke winkelbedrijven in onze branche. Er is veel belangstelling, omdat de winkel een stuk groter is dan het landelijk gemiddelde. Toch heeft het nog langer geduurd dan wij hadden voorzien. De winkelketens hebben wel belangstelling, maar ze hebben een ernstig gebrek aan ondernemers die het aandurven een groot succes van een winkel te maken."

Of er toekomst zit in de boekhandel is Bombeld duidelijk: "Absoluut, al zal er ook het nodige moeten veranderen. Wij hebben er bewust voor gekozen om in eerste instantie boekhandel te zijn en daarna komen de tijdschriften, wenskaarten en kantoorartikelen. Maar de groei is daar wel uit. De nieuwe ondernemers gaan een breder assortiment voeren en PostNL komt in de winkel. Volop nieuwe omzetkansen. Ze hebben daar heel goed over nagedacht."

De nieuwe ondernemers hebben zich aangesloten bij de winkelketen The Read Shop Express. "En daarmee komt deze naam terug op de Dreiumme. Toen wij 20 jaar geleden begonnen kozen wij ook voor The Read Shop. We dachten toen dat we wel goede ondernemers waren, maar van boeken, tijdschriften en wenskaarten hadden we nog niet veel verstand. De nieuwe ondernemers zijn zeer ervaren in de detailhandel en ook belezen. The Read Shop geeft ze de kennis van de branche."

Wat Paul en Anita Bombeld nu verder gaan doen, weten ze nog niet zo goed: "We hebben nog geen idee. Het winkelpand -ons eigendom- is langdurig verhuurd en de winkel inclusief voorraad is verkocht. Voorlopig redden wij ons wel. Maar we kijken goed rond. We kunnen opnieuw een bedrijf opstarten, gewoon in loondienst gaan of misschien is er wel een bedrijfseigenaar op leeftijd die zijn zaak wil verkopen. Ook daar zien we wel uitdagingen in. In de wekelijkse columns in het Contact komt het vast wel voorbij.", aldus de columnist.

Paul en Anita Bombeld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant