WALHALLAb ontvangt deze prijs voor haar bijzondere werk voor kinderen en jongeren. Foto: PR
WALHALLAb ontvangt deze prijs voor haar bijzondere werk voor kinderen en jongeren. Foto: PR

Prinses Laurentien reikt Korczakprijs 2016 uit aan WALHALLAb Zutphen

Zutphen - Vrijdag 18 november zal Prinses Laurentien officieel de Korczakprijs 2016 uitreiken aan WALHALLAb, Kruittoren 1 te Zutphen. WALHALLAb ontvangt deze prijs namens de Janusz Korczak Stichting Nederland voor haar bijzondere werk met kinderen en jongeren: "Zij ontdekken hier hun krachten en talenten en krijgen daarmee inzicht in eigen kunnen: ze krijgen hun eigenwaarde terug. Geheel in de geest van Janusz Korczak, de grondlegger van de Rechten van het Kind."

"Regelmatig verschijnen er berichten over kinderen en jongeren die soms maanden thuis zitten, voor wie geen goede plek gevonden kan worden op scholen. Een schrijnend probleem. Dat dit niet nodig is bewijst Marco Mout, initiatiefnemer van Ateliermaakplaats De Kruittoren/Walhallab in Zutphen.", aldus Arie de Bruin, voorzitter van de Janusz Korczak Stichting Nederland.

'Bij Marco Mout in het atelier kunnen de jongeren hun creatieve talenten ontdekken en weer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Hij zoekt met de jongeren waar hun krachten liggen en laat ze weer in zichzelf geloven. Dit bereikt Marco onder andere door structuur te bieden, verantwoordelijkheid te geven en de kwaliteiten aan te spreken van de jongeren. Het werk dat Marco Mout met deze jongeren doet, kan als een vorm van informele hulpverlening worden gezien. Deze bijzondere aanpak sluit aan bij het gedachtegoed van Janusz Korczak: Door vertrouwen te geven krijgen zeer beschadigde jongeren hun vertrouwen terug.', zo wordt beschreven in het juryrapport van de Janusz Korczak Prijs 2016.

Janusz Korczak Stichting
De Janusz Korczak Stichting kent eenmaal per twee jaar de Korczakprijs toe aan een organisatie die op bijzondere wijze actief vorm geeft aan een pedagogische praktijk waarin kinderen, geheel in de geest van het gedachtegoed van Korczak, tot hun recht komen. De prijs bestaat uit een borstbeeld van Janusz Korczak. Dit beeld mag de organisatie gedurende twee jaar een prominente plaats geven binnen haar gebouw.

Meer informatie
Wie was Janusz Korczak en wat doet de Korczak Stichting eigenlijk? Zie: www.korczak.nl. Kijk ook op Facebook: https://www.facebook.com/dekruittoren/

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>