Hans Boersbroek en Berry Vink klaar voor Popronde Zutphen. Foto: Meike Wesselink
Hans Boersbroek en Berry Vink klaar voor Popronde Zutphen. Foto: Meike Wesselink

'Zappen' langs bands tijdens Popronde Zutphen 2016

Algemeen

Zutphen - Popcollectief Zutphen en de plaatselijke kroegen maakten een selectie uit zo'n honderdtwintig veelbelovende bands uit het hele land om een eigen editie van de Popronde op de planken te zetten. Zondag 6 november om 15.00 uur geeft stadsbrouwerij Cambrinus hiervan het startschot met de sympathieke Feelgood-popartiest Tim Dawn.

Door Meike Wesselink

Aan het eind van de avond kun je terecht bij Bubbels (vanaf 23.30 uur) waar de Popronde-afterparty wordt gehouden en de elfkoppige formatie Roots Rising je omver blaast. Ook Schatjes, De Dwaasheid, De Deur, Uffie's, Old Dutch, De Spaan, De Berkelbrug, Hanzehof/Luxor, MixxiM, café Camelot en Het Koelhuis bieden zondag een podium aan in totaal 23 bands. Aan Berry Vink en Hans Boersbroek van Popcollectief Zutphen de taak om programmering, techniek en regie te bewaken. Boersbroek: "Dat is nodig ook, want op zo'n dag lopen er producenten, bookers en journalisten rond om de bands te spotten en die willen wel graag op tijd ergens kunnen binnenwandelen."

Deze tweede editie is er veel overlap in het programma en spelen bands tegelijkertijd op de verschillende locaties. De bezoeker moet dus een weloverwogen keuze maken welke acts een bezoekje waard zijn. "Zelf zijn we erg gecharmeerd van Thijs Boontjes die met showorkest vanaf 15.30 uur in Het Koelhuis zijn Nederlandstalige liedjes zingt, maar de hele line-up is goed", aldus Berry Vink. "En mocht je het helemaal niet weten dan kun je altijd nog afgaan op de speciale voorkeur van muziekmagazine OOR, de selectie van 3Voor12 of een bezoekje brengen aan de 3FM Serious Talents."
Het programmaboekje -en overige informatie- is zondag bij de speciale infostand op de Zaadmarkt te krijgen. In het boekje een korte beschrijving en foto van de artiesten, tijden, locaties, een plattegrond en de speciale selecties van OOR, 3Voor12 en 3FM Serious Talent.

Boersbroek: "Bijzonder ook is de samenwerking met de Hanzehof en Luxor dit jaar. De Buitensoos is misschien nog nét een maatje te groot, daarom is er dit jaar gekozen voor de kelder van Luxor als podium. De bioscoopzaal is zondag helaas al bezet, maar we zijn heel enthousiast over de samenwerking. Biedt perspectief voor de volgende editie."

De Popronde naar Zutphen zien te krijgen, stond hoog op het lijstje van Vink en Boersbroek die zich al bijna vijftien jaar inzetten om de popcultuur een vaste plek in Zutphen te geven. Dat lukte vorig jaar, met succes. De heren - beide muzikant- lijken steeds meer voet aan de grond te krijgen nu ook Bevrijdingspop Achterhoek een plekje op de kaart heeft gekregen. Maar dat is iets voor volgend jaar.


popronde.nl/steden/zutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant