Hardlopen door de binnenstad. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Hardlopen door de binnenstad. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen

Triatlon Zutphen zorgt voor spektakel in de stad

Algemeen

Zutphen - Vele complimenten kon de organisatie in ontvangst nemen na afloop van de tweede editie van de Triatlon Zutphen dat afgelopen zondag 18 september plaatsvond in Zutphen. Zwemmen in de Vispoortgracht, fietsen langs de IJssel en hardlopen door de historische binnenstad; onderdelen die niet alleen leuk zijn voor het steeds groter wordende aantal deelnemers, maar ook voor de toeschouwers. Dank gaat verder uit naar de vele vrijwilligers, zowel vanuit de organisatie als de deelnemers, want mede dankzij hun inzet werd een geslaagde editie. 

Maar liefst vier starts vonden er plaats, eenmaal voor de Minitriathlon en drie voor de diverse sprints. Na het startschot door wethouder Coby Pennings konden de deelnemers beginnen met het onderdeel zwemmen, gevolgd door fietsen en hardlopen. De deelnemers werden toegejuicht door de vele toeschouwers bij start en finish en door de (toevallige) toeschouwers in de stad. De winnaars werden beloond met een bloemetje en een geweldig applaus. 

Bij de Minitriathlon werd Wout Hendriks eerste met een tijd van 0:33:21. Bij de teamsprint won 'de boei', waarbij Leon het zwemmen en hardlopen voor zijn rekening nam en Jeltien het fietsen. De damesspring werd gewonnen door Cindy Brussé (1:04:46) en bij de heren mocht Jelle van Lanen de eerste plaats op zijn naam schrijven (0:56:52). Voor alle uitslagen en de uitslagen per onderdeel, kan men terecht op de website van Triatlon Zutphen. 

Stichting Triatlon Zutphen
Triatlon Zutphen wordt georganiseerd door de Stichting Triatlon Zutphen, dat begin dit jaar werd opgericht door twee verenigingen en één stichting die besloten de handen ineen te slaan voor een gezamenlijk doel: een jaarlijkse triatlon organiseren in Zutphen. De drie deelnemende partijen hebben ieder hun eigen specialisme: Stichting de vrije slag door Zutphen (DVSDZ) organiseert al jaren een zwemevenement door de Berkel, atletiekvereniging Hanzesport Zutphen organiseert jaarlijks verschillende mooie wedstrijden in en om Zutphen, baan- als wegwedstrijden en wielersportvereniging ETP Zutphen heeft diverse disciplines als mountainbiken, tourrijden, wielrennen en een eigen crossbaan.

Hieronder een impressie van het fietsen langs de IJssel. Meer foto's zijn te vinden op achterhoekfoto.nl

Wethouder Coby Pennings geeft het startschot. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Hardlopen door de binnenstad. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant