Fiona en Patrick van Gemert bouwen de panelen op waaraan de waaraan het werk van de winnaars van de World Press Photo komt te hangen. Op de grond liggen printjes van de foto's om aan te geven waar welke foto moet komen te hangen. Foto: Gerard Muhlradt/GM Foto
Fiona en Patrick van Gemert bouwen de panelen op waaraan de waaraan het werk van de winnaars van de World Press Photo komt te hangen. Op de grond liggen printjes van de foto's om aan te geven waar welke foto moet komen te hangen. Foto: Gerard Muhlradt/GM Foto

World Press Photo Zutphen - Venster op het wereldnieuws in aanbouw

Algemeen

ZUTPHEN - Ze staan bekend als de personen die met pen en camera het nieuws uit de Hanzestad en omgeving bij de mensen thuis brengen. Woensdag 13 juli plaatsten fotograaf Patrick en tekstschrijver Fiona van Gemert - gewapend met gereedschap, gehuld in werkkledij - de panelen waaraan van 15 juli tot en met 7 augustus de beste nieuwsfoto's ter wereld komen te hangen. Samen met de andere organisatoren bouwden ze zo het venster op het wereldnieuws in de Walburgiskerk.

Deze integrale, grote World Press Photo tentoonstelling toont alle winnende foto's van de meest prestigieuze internationale wedstrijd op het gebied van fotojournalistiek. Woensdagochtend lagen de afdrukken van de foto's nog her en der op de vloer van de majestueuze kerk. Om aan te geven waar welke foto moet komen te hangen.
Nadat Marc Dullaert (voormalig kinderombudsman) de tentoonstelling op donderdag 14 juli heeft geopend, kan iedereen het werk in de van de persfotografen in de categorieën algemeen nieuws, hedendaagse kwesties, langlopende projecten, natuur, sport en hard nieuws netjes geordend aan de panelen zien hangen. Zo ook die van overall winnaar Warren Richardson uit Australië. Hij maakte de winnende foto Hope for a new life van Syrische vluchtelingen bij de Hongaars-Servische grens. Pas nadat hij de foto in het donker gemaakt had, werd hem duidelijk dat het een baby was die door het prikkeldraad werd getild.

World Press Photokrant
Deze week zit er een speciale bijlage bij deze krant vol informatie en achtergronden over deze bijzondere expositie. Deze is te vinden onder het kopje 'Specials' in de Achterhoek Kiosk.

Openingstijden
World Press Photo Zutphen is van 15 juli tot en met 7 augustus 2016 dagelijks geopend. De tijden zijn: op zondag van 13.00 tot 16.00 uur, op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon (bij de kassa kan met pin betaald worden) en de museumkaart is niet geldig in de Walburgiskerk.

www.worldpressphotozutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant