Elske te Lindert. Foto: PR
Elske te Lindert. Foto: PR

Marktconcerten tijdelijk verplaatst naar st. Janskerk

Algemeen

Zutphen - Van 16 juli tot en met 6 augustus is in de Walburgiskerk te Zutphen de drukbezochte tentoonstelling World Press Photo te zien. Daarom zijn de marktconcerten van de stichting Henrick Baderorgel de komende weken verplaatst naar de Sint Janskerk aan de Nieuwstadskerksteeg waar zich het prachtige Timpe-orgel bevindt. Alle andere concerten vinden gewoon in de Walburgiskerk plaats.

Het marktconcert op 16 juli om 12.30 uur in de Sint Jan wordt gegeven door Liga Vilmane (orgel) en Elske te Lindert (sopraan). Zij bieden een programma onder de titel 'Gegroet Koningin!' met muziek over Maria van vroeger én nu van onder meer Hildegard von Bingen (1098-1179), Frank Ferko (*1950) en Hendrik Andriessen (1892-1981).
De uit Letland afkomstige Liga Vilmane heeft een ruime internationale concertpraktijk en staat samen met organiste, koordirigent en in dit concert zangeres Elske te Lindert borg voor een mooi concert. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Op zondag 17 juli om 16:30 uur is er in de Walburgiskerk te Zutphen een vrij toegankelijk concert op het Baderorgel door Frank van wijk. 'Bach, Mendelssohn en de Nederlanders' is de titel van een programma waarin deze organist beroemde orgelwerken van de grote meesters afwisselt met juweeltjes van minder bekende Nederlandse componisten als J.G. Bastiaans (1812-1875), Marius Adrianus Brandts Buijs (1840-1911) en Jan Albert van Eyken (1823-1868). Frank van Wijk (Alkmaar, 1964) studeerde van 1983 tot 1991 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij is actief als docent (orgel, clavecimbel en clavichord), kerkmusicus en uitvoerend musicus met een uitgebreide concertpraktijk in binnen- en buitenland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant