Jan Markink speldt Zilveren Haring op bij Arnold Gerritsen. Foto: PR
Jan Markink speldt Zilveren Haring op bij Arnold Gerritsen. Foto: PR

Arnold Gerritsen ontvangt Zilveren Haring 2016

Algemeen

ZUTPHEN - Tijdens de elfde Haringparty die op vrijdag 17 juni werd georganiseerd ontving oud-Burgemeester Gerritsen de Zilveren Haring. Jan Markink (gedeputeerde van de Provincie Gelderland) reikte de haring uit namens de Stichting Zutphense Haringparty waarin Zutphense ondernemers zijn vertegenwoordigd. De uitreiking vond plaats in de Burgerzaal van Zutphen.

De prijs werd aan Gerritsen overhandigd omdat hij zeventien jaar lang de belangen van de stad en haar burgers heeft gediend. Niet alleen in Zutphen maar ook in de regio, in de provincie en bij het landelijk bestuur. "Dat heeft Zutphen veel opgeleverd, in goodwill en in geld. De oud-burgemeester heeft zich met succes ingezet om de infrastructuur van de stad per weg en spoor te verbeteren en/of te behouden. Waaronder de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Mars en de binnenstad. Tot aan het einde van zijn burgemeesterschap heeft hij gestreden voor het behoud van de Rechtbank."
De jaarlijkse cheque voor een goed doel werd uitgereikt aan Jan Jansen. Hij nam namens de Lionsclub Zutphen het initiatief om het Koninklijk Concertgebouw Orkest naar Zutphen te halen. De opbrengst van dit concert is bedoeld voor de instandhouding van de Buitensocieteit in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant