Ds. Simon Sluis. Foto: Sunny Gardeur.
Ds. Simon Sluis. Foto: Sunny Gardeur.

'Dominee Simon Sluis opende deuren'

Algemeen

Afscheid na veertien jaar domineeschap

Zutphen - Gemeenteleden omschrijven hem als een markant persoon, boeiend prediker, toegewijd en humoristisch man. Na veertien jaar neemt dominee Simon Sluis afscheid van de Protestantse Gemeente Zutphen. Zondag 19 juni houdt hij zijn laatste dienst in de Zutphense Walburgiskerk.

"Dominee Sluis beschikt over vele talenten en bleek een goede herder, vooral in 2004 toen een aantal kerken in Zutphen zich verbonden tot één kerk," vertelt Riemer van der Meulen van het activiteitencomité. "Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot - de protestantse gemeente van Zutphen telt maar liefst 2000 leden - maar het lukte allemaal.

Sluis gooide deuren open en haalde Zutphen binnen door diverse projecten te starten als 'Zin in Zutphen', dit jaar alweer de negende editie. Hij sloeg daarmee een brug slaan tussen kerk en samenleving. Toen hij de pensioengerechtigde leeftijd naderde, vroegen wij hem nog even te blijven, mede om de nieuwe dominees te introduceren in onze gemeente. Dat even werd twee jaren. Een bijzonder mens, met een helder en oprecht verhaal, neemt afscheid en wij zullen hem niet zonder weemoed de hand schudden."
Afscheid
Donderdag 16 juni van 19.30 tot 22.30 uur afscheid van ds. Simon Sluis met acts, verhaaltjes en liedjes in de Wijngaard, Wilhelminalaan 3, Zutphen. Iedereen is welkom. Zondag 19 juni om 10 uur de laatste dienst van ds. Simom Sluis in de Sint Walburgiskerk. Na de dienst is er gelegenheid voor het persoonlijk afscheid nemen van de dominee en zijn vrouw.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant